Yeni eğitim sistemi değerlendirme toplantısı

Yeni eğitim sistemi değerlendirme toplantısı -Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay: Daha önce kesintisiz olan ilköğretim kesintili bir yapıya kavuşturuldu. Asıl sıkıntı yaşanacak kısım ise o


İZMİR (A.A) - Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay, yeni eğitim sistemiyle daha önce kesintisiz olan ilköğretimin kesintili bir yapıya kavuşturulduğunu, ancak sistemde asıl sıkıntılı durumun okula başlama yaşının 66 aya indirilmesi olduğunu ileri sürdü.
     İzmir Ticaret Odasında (İZTO) Yeni Eğitim Sistemi değerlendirme toplantısı düzenledi.
     Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Oktay, toplantıda yaptığı sunumda, 4+4+4 eğitim sisteminin ilk yılında çeşitli sıkıntıların yaşanabileceğini savundu.
     İlköğretimde kesintisiz eğitim sisteminin devam etmesinin, hatta buna ana sınıfı ilave edilerek 13 yıla çıkartılmasının daha daha doğru olacağını iddia eden Oktay, şunları söyledi:
     Keşke modele okul öncesi eğitimi de ekleyerek kesintisiz eğitimi 13 yıla çıkarsaydık. Aslında 8 yıllık eğitimi kararı 1979 yılında alındı, ancak 1997 yılına kadar uygulanamadı. Yeni sistemle birlikte biz yeniden ortaokuların ayrı olduğu eski sisteme döndük, ama bu eski bildiğimiz sistem değil, yeni bir model. Daha önce kesintisiz olan ilköğretim kesintili bir yapıya kavuşturuldu. Asıl sıkıntı yaşanacak kısım ise okul yaşının 66 aya indirilmesi.
    
     -İZTO Başkanı Demirtaş-
    
     İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise toplantıda yaptığı konuşmada, yeni eğitim sistemine destek verdi.
     Bir ülkenin ne kadar doğal zenginliklere sahip olursa olsun eğitim almış insan gücünden yoksunsa zengin ve gelişmiş bir ülke konumuna gelemeyeceğine işaret eden Demirtaş, şöyle konuştu:
     Birçok ülke insan zenginliği ile dünyada etkin oluyor. O nedenle eğitimli bir topluma gidişte Türkiye önemli ataklar yapıyor. Bazı kesimler karşı çıkıyor, ama ben bunun siyasi çekişmeye yol açmaması gerektiğini düşünüyorum.
     Eğitime erken başlamanın büyük faydası var. Türkiye genç nüfusunu eğiterek dünyada etkin yerini alacak. Artık ilkokulda her çocuğa dizüstü bilgisayar veriliyor, yabancı dil ilkokulda başlayacak. Dünya üzerinde pek çok ülke gelişmelerini hızlandırıyor. Bunlar bütçelerinin en az beşte birini eğitime ayırıyor. dedi.
     İTO Meclis Üyesi İsa Aykanat ise yeni eğitim sistemine destek verdiklerini, ancak hazırlıklar yapılmadığı için yeni döneme kaos ile girdiklerini ileri sürdü.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Yeni eğitim sistemi değerlendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER