Yeni ders yılında 12 bin öğrenci

Yeni ders yılında 12 bin öğrenci katılacak -Akdeniz Üniversitesine 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 12 bin 243 öğrenci merkezi yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazandı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesine 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 12 bin 243 öğrenci merkezi yerleştirmeyle kayıt yaptırmaya hak kazandı.
     Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yeni ders yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile 12 bin 243 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.
     Merkezi yerleştirme dışında Özel Yetenek Sınavı ile Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine 270, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna 145, Antalya Devlet Konservatuvarı Lisans Devresine 37, Yarı Zamanlı İlköğretim Devresine 23, Tam Zamanlı Lise Devresine 7 öğrenci, Yabancı Uyruklu Öğrenci sınavı ile 107 kayıt yaptırma hakkı elde etti. Bin 75 öğrencinin de yatay geçiş yoluyla Akdeniz Üniversitesinde eğitim hayatını sürdürecek.
     Kayıt hakkı kazanan öğrenciler 3-7 Eylül tarihleri arasında www.akdeniz.edu.tr internet adresinden ön kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Ön kayıt işleminin ardından aynı tarihler arasında yerleştiği fakülte ya da yüksekokula istenilen belgeleri teslim eden öğrenciler kayıt işlemlerini tamamlayacak.
     Kayıt işlemlerini internet üzerinden yaptıramayan adaylar ise Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile kazandıkları fakülte veya yüksekokullarda bilgisayar üzerinden kayıt yaptırma olanağı sağlanacak.
     Öte yandan, Antalya Otogarında kurulan danışma bürosunda ise görevliler tarafından öğrenciler, ilgili bölüme yönlendirilecek ve Antalya Otogarı ile Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi arasında belirli aralıklarla ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yeni ders yılında 12 bin öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER