Yelken: EUROSAF Avrupa Gençlik Oyunları

Yelken: EUROSAF Avrupa Gençlik Oyunları -Kaynakçı ve Aslan, Avrupa üçüncüsü oldu


İZMİR (A.A) - EUROSAF Avrupa Yelken Gençlik Oyunlarında, Türk sporcular Beste Kaynakçı ile Simay Aslandan oluşan ekip, Int. 420 Genç Kızlar kategorisinde Türkiyeye bronz madalya kazandırdı.
     Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından Danimarkada düzenlenen oyunlara 17 ülkeden 150 sporcu katıldı.
     Oyunlar, Laser Radial, Int. 420, RS:X ve 29er sınıflarındaki yarışmalarla tamamlandı. Şampiyonada Radial ve Int. 420 de dokuz yarış, RS:X ve 29er de on iki yarış yapıldı.
     Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü (ARMUGSK) sporcularından 18 yaşındaki Beste Kaynakçı ile 16 yaşındaki Simay Aslandan oluşan ekip, Int. 420 Genç Kızlar kategorisinde bronz madalya kazandı.
     Avrupa üçüncüsü sporculardan Beste Kaynakçı, Ülkemize bronz madalya kazandırmaktan çok gururluyuz. Bayrağımızı Aarhusta göndere çektirdik. Daha iyi bir sonuç alabilirdik. Rakiplerimiz ile aramızda puan farkları çok küçük oldu. Ülkemize bronz madalya getirmenin mutluluğu ve gururu ile daha iyi derecelere imza atacağız. Şu andan itibaren Eylül ayında Yunanistanda yapılacak Balkan Şampiyonasına odaklanacağız dedi.
     Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü (ARMUGSK) sporcularını kulüp başkanı Gürbüz Arıkan, Aysun Arıkan, aileleri ve arkadaşları havaalanında karşılayıp tebrik etti.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Binnaz Ersoy / Yahya Oğuz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Yelken: EUROSAF Avrupa Gençlik Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER