Yaz Kuran Kursları

Yaz Kuran Kursları -Antalya Müftüsü Ahmet Çelik: -Öğleden önce Kuran ve dini bilgiler vereceğiz, öğleden sonra sportif aktiviteler düzenleyeceğiz


ANTALYA (A.A) - Antalyada Yaz Kuran Kursları başladı.
     Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, Hacı Ahmet Aktaş Camisinde Yaz Kuran Kurslarının açılışı nedeniyle düzenlenen törende, yaz Kuran Kurslarının başladığını söyledi.
     Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları geleceğe hazırlamak zorundayız diyen Çelik, Sadece maddi imkanları sağlamak yeterli değil. Çocukların manevi dünyalarına güzellik katmak için bu kursları düzenliyoruz diye konuştu.
     Yaz döneminde kent merkezinde 700, il genelinde ise 2 bin 500 Kuran kursu açıldığını belirten Çelik, Yaz Kuran Kurslarında okutulacak kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderildiğini, kitap ve Elifba cüzlerinin çocuklara ücretsiz dağıtıldığını kaydetti.
     Yaz Kuran Kurslarında Kuran öğretiminin yanında temel dini bilgilerin de verileceğini bildiren Çelik, kurslarda çocukların yaşama, kardeşlik, arkadaşlık, dayanışma, vatan, anne baba gibi duygularını geliştirici bir takım aktiviteler de yapacaklarını kaydetti.
     Kuran kurslarında sosyal etkinlikler de yapılacağını vurgulayan Çelik, şunları söyledi:
     Yaz Kuran Kurslarını çocukların yaz tatilinde tatil ihtiyaçlarını kısıtlayacak şekilde değil, onların daha anlamlı, verimli tatil yapmalarını destekleyici programlarla yapacağız. Çocuklarla piknik ve cami avlusunda sportif aktiviteler yapılacağız. Öğleden önce Kuran ve dini bilgiler vereceğiz, öğleden sonra sportif aktiviteler düzenleyeceğiz.
     Çelik, Kuran kurslarının 17 Ağustosa kadar devam edeceğini, kurslara katılım için yaş sınırlaması olmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Yaz Kuran Kursları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER