Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası -Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevlerinde kalan yaşlılar Vali Çoşu ziyaret etti


ADANA (A.A) - Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevlerinde kalan yaşlılar, Vali Hüseyin Avni Çoşu ziyaret etti.
     Çoş, valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette, yaşlıların valiliği ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     Yaşlıların toplumun en önemli kesimi olduğunu belirten Coş, Geçmişte ülkemiz, şehrimiz ve bizim için yaptıklarıyla, kendilerine göre daha genç kuşaklara yaptıklarıyla kendilerini sevgi ve saygıyla yad ediyoruz dedi.
     Yaşlıları Haftasının toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlandığını belirten Coş, şunları kaydetti:
     Gençlerimiz, yaşlandıklarında nasıl bir muameleyi arzu ediyorlarsa bugün yaşlılara aynı şekilde davranın. Eğer sevgi istiyorlarsa, saygı bekleyeceklerse bugün aynı sevgi ve saygıyı yaşlılarımıza göstermemiz lazım. Bizim kültürümüzde de inancımızda da yaşlılarımıza hürmet etmek onlara gerekli sevgi ve saygıyı göstermek esastır. Bu nedenle toplumumuz, bir çok Avrupa toplumuna göre yaşlılara olan ilgisi, saygısı yönünden örnek toplumlardandır. Ama bu yeterli değildir. Modernleşmenin getirdiği bir takım sorunlar ve günlük hayatın getirdiği problemler nedeniyle yaşlılarımıza arzu ettiğimiz ölçüde değer veremediğimizi görüyoruz. Bu hafta vesilesiyle bireylerin kendilerini sorgulamaları, aile fertlerindeki yaşlılardan başlayarak yakın çevreden daha geniş çevreye doğru göz atıp yaşlılarla olan ilişkilerimizin daha sıcak hale gelmesi için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor.
     Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Lütfiye Görgün de, Evlatlarımız da bize değer veriyor. Biz devlet görevlilerinden daha fazla yakınlık görüyoruz. 72 yaşındayım ve 6 senedir huzurevinde kalıyorum. Hayatımın en güzel günlerini orada yaşıyorum. Başta siz olmak üzere bütün müdürlerimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Avni Coş, ziyaretçilerine gül hediye etti.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yaşlılar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER