Yasin, karaciğer naklinin ardından okuluna döndü

Yasin, karaciğer naklinin ardından okuluna döndü


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde karaciğer nakli olan 8 yaşındaki Yasin Peker, tedavisinin tamamlanmasının ardından okuluna ve arkadaşlarına kavuştu.
     Demrede yaşayan Selma ve Ramazan Peker çiftinin 8 yaşındaki oğulları Yasin Pekere doğumunun ardından karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Yaşaması için karaciğer naklinden başka şansı kalmayan Yasin için sevindirici haber, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden geldi.
     Beyin ölümü gerçekleşen Sinan Özere ait karaciğer, 16 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla Yasine nakledildi. Peker, uzun bir tedavi sürecinin ardından iyileşerek, Atatürk İlköğretim Okulu 2A sınıfındaki arkadaşlarına ve öğretmeni Fatma Bağlıya kavuştu.
     Demre Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Okul Müdürü Resul Bozkurt, küçük Yasini sınıfta ziyaret ederek Hoşgeldin dedi. Yasinin sağlığına kavuşması, öğretmeni ve arkadaşlarını da mutlu etti.
     Öğretmeni Fatma Bağlı, Yasinin uzun süre okuldan ayrı kaldığını, ancak sağlığına kavuşarak döndüğü için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Bağlı, Şimdi diğer arkadaşları gibi okuluna devam edecek. Hepimiz çok mutluyuz dedi.
     (ACA-GÜÇ)
<< Önceki Haber Yasin, karaciğer naklinin ardından okuluna döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER