Yarışmacı öğrencilere uçak görüntülü destek

Yarışmacı öğrencilere uçak görüntülü destek -Eskişehirde Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesindeki 200 öğrenci, bir yarışmanın ilk aşamasında Türkiye birincisi seçilen arkadaşlarına destek olmak amacıyla havaalanında


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Eskişehirde 200 lise öğrencisi, Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışmasının ilk aşamasında Türkiye birincisi seçilen arkadaşlarına destek olmak amacıyla havaalanında 35 metrelik uçak ve açık ağız anahtar görüntüsü oluşturdu.
     Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Uçak Bakım Grubu Üyesi Emirhan Yenice, AA muhabirine, Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında Koç Holding tarafından düzenlenen yarışmada, 12-C sınıfından arkadaşları Furkan Doyran, Mehmet Ömer Akgün, Mustafa Açıkgöz ve Serhat Erat ile birlikte okullarını ve Uçak Bakım Bölümünü temsil ettiklerini bildirdi.
     Yarışmaya ülke genelinde bin 400 okulun katıldığını ve jüri tarafından 150 okul arasına seçildiklerini belirten Yenice, şöyle konuştu:
     Mesleklerin önemini, her mesleği ehil kişilerin yapması gerekliliğini vurgulamak ve meslek liselerine teşvik amacıyla düzenlenen yarışmadaki ilk görevimizde, Uçak Bakım (Aircraft Maintenance) ekibi olarak 4 dakikalık bir görüntü hazırladık. Bu görevde, vatandaşlara mesleğimizle ilgili işler yaptırmaya çalıştık. Tabii ki, yapamadılar. Bu görüntüyü yarışmanın web sitesinde paylaştık. Jüri oylamasında da ilk turda Türkiye birincisi seçildik.
     Yenice, yarışmanın toplam 4 aşamadan oluştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Yarışmanın ikinci aşamasında, Anadolu Üniversitesi Havaalanında okulumuzdan 200 öğrenciyle birebir maket ölçüsüyle Boeing 777 tipi yolcu uçağı ile uçak bakımını temsilen belirlediğimiz açık ağız anahtar yapmaya çalıştık. 35 metre uzunluğunda bir fotoğraf karesi oldu. Hedefimiz, diğer aşamalarda da birinci seçilmek. Yarışmayı düzenleyenlere ve bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.
    
     -Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması-
    
     Liseler Mesleğiyle Yarışıyor yarışması, Koç Holdingin, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ve Vehbi Koç Vakfının desteğiyle 2006 yılından bu yana yürüttüğü Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında düzenleniyor.
     Türkiye genelinde tüm meslek liselerine açık olan yarışma çerçevesinde, öğrenciler 8 hafta süresince kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışarak ödül için yarışıyor.
     Yarışmada pek çok zorlu görevle karşı karşıya kalan gençler, video ve fotoğraf çekip, bu çalışmalarını yarışmanın web sitesinde ve sosyal paylaşım sitesi Facebooktaki hesaplarında paylaşıyor.
     23 Aralıkta sona erecek olan yarışmada birinciliği kazanacak grup, çeşitli hediyeler kazanmanın yanı sıra okuluna da 15 bin lira bağış kazandıracak.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yarışmacı öğrencilere uçak görüntülü destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER