Yapımı planlanan Başbakanlık binası

Yapımı planlanan Başbakanlık binası -Mimarlar Odası, AOÇ arazisinde planlanan binaya karşı imza kampanyası başlattı -Ankara Şubesi Başkanı Hakkan: Toplanan imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Güle götürerek Atatürk Orman Çi


ANKARA (A.A) - TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Atatürk Orman Çiftliğinde yapılması planlanan Başbakanlık binasına karşı imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.
     Hakkan, Mimarlar Odasında düzenlenen basın toplantısında, Atatürkün 1925 yılında kurup vasiyet mektubuyla Türkiye Cumhuriyetine emanet ettiği çiftlik arazisinin yıllardır tahribat altında olduğunu savundu.
     Büyük emeklerle kurulan çiftliğin kültürel peyzaj alanı olarak korunmasını istediklerini dile getiren Hakkan, birinci derece tarihi ve doğal SİT alanı olarak tescil edilen Atatürk Orman Çiftliğinin SİT derecesinin yapımı planlanan Başbakanlık binası için düşürüldüğünü öne sürdü.
     Başbakanlık binasının çiftliğe geri dönülmez zararlar vereceğini iddia eden Hakkan, çiftliğin sadece Türkiye değil dünya mirası açısından da önemli bir değer olduğunu ve korunması gerektiğini söyledi. Hakkan, çiftliğin korunması için uluslararası kurumlar nezdinde de girişimlerde bulunduklarını belirtti.
     Çiftliğe Başbakanlık binası yapılmaması için imza kampanyası başlattıklarını bildiren Hakkan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülden randevu talep ettiklerini, topladıkları imzayı Güle sunarak Atatürk Orman Çiftliğine sahip çıkılmasını isteyeceklerini belirtti.
     Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin Eskişehir Yolu Milli Kütüphane önünde alt geçit üzerine inşa ettiği Gökkuşağı Rekreasyon alanında kamu kurumlarında üretilen ürünlerin satılmasına ilişkin görüşlerini de aktardı.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Yapımı planlanan Başbakanlık binası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER