Yangından kurtuldu şimdi itfaiye santralinde

Yangından kurtuldu şimdi itfaiye santralinde -Kastamonuda 4 yıl önce çıkan yangında vücudunun yüzde 70i yanan belediye çalışanı, şimdi itfaiye santralinde gelen ihbarlara bakıyor -Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlunun


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Kastamonuda 4 yıl önce çıkan yangında vücudunun yüzde 70i yanan belediye çalışanı, şimdi itfaiye santralinde gelen ihbarlara bakıyor. Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlunun yananın halinden yanan anlar sözüyle, itfaiye Haber Merkezine geçen Ümit Karaoğlu(33), başkaları yanmasın diye işine sımsıkı sarılıyor.
     İtfaiye ekibinin anlattığına göre Ümit Karaoğlu, Su Arıtma Tesisinde 4 yıl önce çıkan yangında alevler arasında kaldı. Karaoğlunu kurtarmak için yangının meydana geldiği bölüme giren Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye eri Ziya Akın, canı pahasına Karaoğlunu kurtarmayı başardı.
     Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Karaoğluna ilk müdahale yapıldı. Vücudunun yüzde 70i yanık durumdaki Karaoğlu, hayati tehlikesi bulunduğu için Ankaraya sevk edildi. 20 gün boyunca solunum cihazına bağlı yaşadıktan sonra gözlerini açan Karaoğlu, 55 ameliyat geçirdikten sonra taburcu edildi.
     Memleketine döndükten sonra Fen İşleri Müdürlüğünde çalışmaya başlayan Karaoğlu, vücudundaki yanıklar nedeniyle kıyafet giymede yaşadığı sıkıntıları Belediye Başkanı Turhan Topçuoğluna anlattı.
     Başkan Topçuoğlu da Karaoğlunu yananın halinden yanan anlar diyerek kıyafet sıkıntısı yaşamayacağı itfaiye santralinde görevlendirdi. Yaklaşık 2 yıldır itfaiye Haber Merkezi santralinde görev yapan Karaoğlu, Başka yananlar olmasın diye işine sımsıkı sarılıyor.
    
     -İtfaiye santral memuru Ümit Karaoğlu-
    
     İtfaiye santral memuru Ümit Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce çıkan yangında neler yaşadığını hatırlamadığını söyleyerek,yandıktan sonra yangına ve yanığa bakış açısının değiştiğini dile getirdi.
     Yaptığı görevin önemini anlatırken Yanmanın ne demek olduğunu biliyorsun, tehlikesini, bir can kurtarmanın ne demek olduğunu görüyorsun diye konuşan Karaoğlu, bu nedenle itfaiyeci arkadaşlarının her yüzüne baktığında bir mahcubiyet hissettiğini vurguladı.
     İtfaiyecilerin yapığı işin çok önemli olduğunu kaydeden Karaoğlu, şu ifadeleri kullandı:
     Bir canı kurtarmak, kurtaran için de kurtulan için de çok önemli. O ateşin içinden çıktığım için daha iyi anlıyorum. İtfaiyede görev yaptığım süre boyunca, işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Çünkü bir can, bir candır. Her şey burada bitiyor
    
     -Canım pahasına ateşin içine girdim ve arkadaşımı kurtardım-
    
     İtfaiye eri Ziya Akın da 2008 yılında çıkan yangında Karaoğlunun alevlerden çıkarma anını şöyle anlattı:
     Hiç düşünmeden yangının içerisine girdik. 46 santimlik olan yere, canım pahasına girdim ve arkadaşımı kurtararak, dışarıya çıkardım. Bu yüzden de ikimizde hastanelik olduk.
    
     -Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar-
    
     Kastamonu İtfaiye Müdürü Ahmet Uslu ise Karaoğlunun itfaiye de bulunmasından mutlu olduğunu ifade ederek, Damdan düşenin halinden, damdan düşen anlar. Ümitin itfaiye Haber Merkezi santralinde çalışmasının daha verimli olacağını düşündük. Sonuç da yaşadığından dolayı daha verimli çalışmaktadır dedi.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Yangından kurtuldu şimdi itfaiye santralinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER