Yalovada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Yalovada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı


YALOVA (A.A) - Yalova İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, çiftçileri Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yararlanmaya çağırdı.
     Karahan, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı için başvuruların devam ettiğini söyledi.
     Bu yıl başvuruların geçen yıla göre düşük olduğunu ifade eden Karahan, Geçen yıl 150 kişi makine ekipman desteğine başvurmuştu. Bu sene ise şu ana kadar 30 başvuru oldu. Biz istiyoruz ki, Yalovanın makine ekipman sayısı tamamlansın. Aldıkları makine neyse yarısını bakanlık karşılıyor. Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların 2 Ağustos 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar müracaat yapmaları lazım diye konuştu.
     Soğuk hava depoları ve gıda işleme tesisleri için tebliğin henüz yayımlanmadığını belirten Karahan, Yayınlanınca yatırımcılar ve iş adamlarına bildireceğiz. Yalovanın öne çıkan yaş sebze meyve depolanması ve kivinin pazar haline gelmesi için 53 bin ton kapasiteye sahip soğuk hava depolaması ile İstanbul ve Bursanın ortasında olan Yalovayı sektörün ve ticaretin merkezi haline getireceğiz. Böyle bir strateji planlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER