Yalovada cinayet davası

Yalovada cinayet davası -Samanlı köyünde iki olayda 3 kişiyi öldürdüğü iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi


YALOVA (A.A) - Yalovada 2005 ve 2006teki iki olayda 3 kişiyi öldürdükleri iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar Erkut Acar (33) Hüseyin Demir (27) hazır bulundu. 24 Ocak 2006te Samanlı köyünde bakkal Sinan ve annesi Naciye Yiğiti öldürdükleri iddia edilen sanıklar, Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, silahla yağma, tasarlayarak öldürme suçlarından hakim karşısına çıktı.
     Annesi ve kardeşi cinayete kurban giden Fatma Çırpan, cinayeti işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.
     Hüseyin Demirin avukatı Pınar Yıldırım, tevsi-i tahkikat (Soruşturmanın ve araştırmanın genişletilmesi) talebinde bulundu.
     Erkut Acarın avukatı Ünal Ercan ise müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürdü. Ercan, Müvekkilimin suçu işlediğine dair diğer sanığın atfı cürümünden başka hiçbir delil bulunmamaktadır. Tüm deliller diğer sanığı işaret etmektedir. Sanık, müvekkilimden öç almak istemekte, itham etmektedir. Müvekkilimin tutuksuz yargılanmasını, mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum dedi.
     Sanık Hüseyin Demir, avukat Ünal Ercanın söylediklerinin hiçbirine katılmadığını dile getirerek, tahliyesini talep etti.
     Diğer sanık Erkut Acar da suçsuz olduğunu savunarak, tahliyesini istedi.
     Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Tevsi-i tahkikat taleplerinin kısmen reddine kısmen de kabulüne karar veren heyet, duruşmayı erteledi.
     Öte yandan, iki sanık hakkında Samanlı köyünde Ağustos 2005ten beri kayıp olan Fatih Geçeri de öldürdükleri iddiası bulunuyor. Paşaköydeki bir arazide Fatih Geçere ait olduğu düşünülen ve yapılan teknik aramalarla çıkartılan kemiklerle ilgili Adli Tıp Kurumu sonucunun beklendiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovada cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER