Yalovada İki Beden Tek Yürek Projesi

Yalovada İki Beden Tek Yürek Projesi -Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Arslanhan: -500 engelli ailesiyle 500 sağlıklı aileyi bir araya getireceğiz


YALOVA (A.A) - Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, İki Beden Tek Yürek projesi kapsamında, 500 engelli ailesiyle 500 sağlıklı aileyi bir araya getireceklerini bildirdi.
     Arslanhan, yaptığı açıklamada, projeyi, engellilerle komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve sağlıklı bireylerin mahallelerinde bulunan engellilere sosyal destekte bulunabilmesi amacıyla düzenlediklerini belirtti.
     Projeyi ilçelere yayacaklarını ifade eden Arslanhan, Yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı bireyler engelli komşu istememeye başlamış. Apartmanda ses oluyor gibi gerekçelerle böyle bir algı oluşmaya başlamış durumda. Biz bir engelliye erzak yardımı yapılmasını değil, onun başının okşanmasını, onunla sohbet edilmesini istiyoruz dedi.
     Arslanhan, bu düşünceden yola çıkarak 500 engelli ailesiyle 500 sağlıklı aileyi bir araya getireceklerini kaydederek, Büyük bir proje başlatıyoruz. Engellilerin o mahalleden tanımadığı gönüllüyü bulacağız. Gönüllü aileleri önce engelliler konusunda bilinçlendireceğiz. İki anne ya da iki aile, bir çocuk için bir araya gelecek ve kaynaşacak. Birlikte sahilde gezecekler, vakit geçirecekler dedi.
     Engelli aileler ile sağlıklı aileleri kayıt altında tutacaklarını belirten Arslanhan, şunları kaydetti:
     Proje için ortak tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz. Onların aralarındaki muhabbeti perçinleyecek bir simge bulacağız. Ailelere birbirlerini tanıtacak, aynı tip bir yüzük olabilir. Bunun da çalışmasını yapacağız. Bu dev projenin startını verdik. Tespitler yapmaya başladık. Mahalle mahalle, sokak sokak geziyoruz. Projeyi 3 Aralıka yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğer olmazsa 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde onları bir araya getirmek istiyoruz.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada İki Beden Tek Yürek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER