Yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda kalan

Yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda kalan iş adamı hayata tutundu -Elazığda geçirdiği trafik kazası sonucu yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda kalan 48 yaşındaki iş adamı Bayram Halavurt, yoğun bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunmanın mutluluğ


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda geçirdiği trafik kazası sonucu yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda kalan 48 yaşındaki iş adamı Bayram Halavurt, yoğun bir tedavi sürecinin ardından hayata tutundu.
     Süt sığırcılığı yaptığı Baskil ilçesinden 2 Ekim 2012de Elazığa dönerken kullandığı pikabın beton mikseriyle çarpışması sonucu ağır yaralanan ve uzun bir tedavi sürecinin ardından ayağa kalkan Halavurt, Medical Park Hastanesinde fizik tedavi görüyor.
     Uzun yıllar Hollandada kurumsal finans danışmanlığı yapan Halavurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanları için yurt dışından özel getirttiği yemi almak için Baskilden Elazığa gelirken kaza geçirdiğini belirterek, Kazadan sonra çok kötü bir durumdaymışım, tanınmaz haldeymişim. O durumdan bu duruma geldim, doktorlara çok teşekkür ediyorum. Ben Allahıma inanıyorum ki daha iyi olup ülkeme daha faydalı olacağım diye konuştu.
     Medical Park Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Güneri Atalan ise kazadan yaklaşık 45 gün sonra başka bir sağlık kuruluşundan hastanelerine sevk edilen Halavurtun yoğun bir tedavi süreci geçirdiğini söyledi.
     Atalan, şunları söyledi:
     Boğazı delikti ve midesinde hortum vardı. Bu hortum vasıtasıyla yaşamını sürdürmekteydi. Bitkisel hayatta olduğu için dışarıdan uyarılara hiçbir yanıt alamıyorduk. Ailesinin umutları tükenmişti. Kendisi de çok yoğun bir depresyon altındaydı. Burada uygulanan yoğun tedavi sonrasında ailesinin de desteğini alarak, hastanemize yatışının 15. gününde uyarılara yanıt almaya başladık. Yatışının birinci ayında yürümeye başladı. Şu anda da fizik tedavi rehabilitasyon aşaması devam ediyor. Bilinci ve şuuru açık. Eskiye ait tüm hayati fonksiyonları geriye dönmüş ve bizim gibi yaşayan biri.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yaklaşık 2,5 ay yoğun bakımda kalan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER