Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi

Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çalışmalarına başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hatice Gezer, geçtiğimiz aralık ayında kurulan kooperatifin, çalışmalarına başladığını söyledi.
     Gezer, yaptığı açıklamada, yeni kurulan ve tarımsal alanda çalışma yapacak olan kooperatifin, eski okul binasında hizmet vermeye başladığını belirterek, okul binasının eski olduğunu ve binayı onaracaklarını bildirdi.
     Binanın onarılmasının ardından burayı kadınların, turşu, tarhana, köy ekmeği, erişte, yufka ve makarna gibi gıda üretimi yapabileceği merkez haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Gezer, üretilen ürünlerin kooperatif bünyesinde satışının yapılacağını bildirdi.
     Süt üretiminin yapıldığı köyde soğutma tankının bulanmadığını dile getiren Gezer, bu nedenle ilk faaliyet olarak soğutma tankını kurmayı planladıklarını kaydetti.
     Gezer, şöyle dedi:
     Çok yeniyiz. Şu anda 10 üyemiz var. Evlenip köy dışına giden ancak kütüğü burada olan kızlarımızı da kooperatifimize üye yapmayı planlıyoruz. Üye sayımızı yükselttikten sonra burada sığır yetiştirişiği tesisi kurmayı hedefliyoruz. Kadınların, kooperatif çatısı altında bütünleşmesi amacındayız. Mesela günde 5-6 süt arabası köye süt almaya geliyor, herkes başka başka yerlere veriyor sütünü. Örgütlü olarak bir yerle anlaşırsak daha sağlıklı olacak. Hem de sütümüz soğuk süt kapsamına girecek ve devlet desteğinden yararlanacağız.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yağcılar Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER