VOBun Borsa İstanbula dahil olması

VOBun Borsa İstanbula dahil olması -İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli: -Sermaye Piyasası Kanunu yarın Meclis Genel Kurulunda ele alınacak. Tüm borsalar Borsa İstanbul çatısı altında toplanıyor


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsasının (VOB), Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısıyla İMKB ve Altın Borsası ile Borsa İstanbul çatısı altında toplanacağını belirtti.
     Borsa meclis toplantısında konuşan Kestelli, yarın TBMMnin gündemine gelecek Sermaye Piyasası Kanunu ile VOB diye bir borsanın kalmayacağını söyledi.
     Ankarada yaptıkları görüşmede Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın, Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısının yarın akşam TBMM Genel Kurulunda ele alınacağını söylediğini belirten Kestelli, Biz de VOB konusundaki doğrularımızı, personel konusundaki duyarlılığımızı bir kez daha anlattık. Evet, Sermaye Piyasası Kanunu yarın Meclis Genel Kuruluna geliyor. Bu, hükümetin kararı. Sadece VOB gitmiyor, İMKB, Altın Borsası dahil tüm borsalar Borsa İstanbul çatısı altında toplanıyor dedi.
     Bu arada, toplantıda Işınsu Kestelli ile Meclis Başkanı Halit Kaya arasında VOB konusunda tartışma yaşandı.
     Meclis Başkanı Kayanın, kendilerini medyaya şikayet ettiğini savunan Kestelli, şöyle konuştu:
     Biz, kurumumuzla ilgili bütün meselelerimizi bu meclis çatısı altında konuşmaya, tartışmaya özen gösteriyoruz. Meclisimizin değerli başkanı bugün meclis toplantımız varken medyaya konuşup, bizi şikayet ediyor. VOB konusunda eski başkanlardan biriyle yaptığımız tartışma kuruma zarar veriyormuş. Ancak tartışmayı ne başlatan ne de sürdüren biziz. Sizlerin oylarıyla görev almış yönetim kurulundaki arkadaşlarımla kurumumuzun ve kentimizin daha iyiye gitmesinin peşindeyim. Bu yolda sinsi planlar yapıp, arkadan iş çevirmeye çalışanlar dışında hiç kimseyle bir problemim yok.
     Meclis Başkanı Halit Kaya ise geçen ay yapılan meclis toplantısında bazı üyelerin VOBun Borsa İstanbul ile birleşmesi konusunda bilgiye sahip olamadıklarını ifade ettiğini, Başkan Kestellinin ise Yeterli donanıma sahip olmamanız bizim suçumuz mu- dediğini ifade ederek, Bilgi sahibi olacaksınız ve bu bilgileri meclis üyeleriyle paylaşmayacaksınız. Halk arasında bir söz var, zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmayın dedi.
     Borsanın tarihte hiç olmadığı kadar bu dönemde zarara uğratıldığını öne süren Kaya, bu konuda yakın bir dönemde geniş açıklama yapacağını da kaydetti.
     Öte yandan, meclis toplantısı öncesinde, Kızılayın düzenlediği kampanya kapsamında meclis üyeleri ve personel kan bağışında bulundu. Medical Park İzmir Hastanesi de organ bağışı konusunda üyeler ve personele bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Tolga Albay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber VOBun Borsa İstanbula dahil olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER