Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı

Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı -Teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mahmut Kayanın baba evinde yas var


ADIYAMAN (A.A) - Şanlıurfanın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasında teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mahmut Kayanın baba evinde yas var.
     Kayanın şehit olduğunun duyulmasının ardından Adıyamanın Tut ilçesindeki baba evine ve şehrin farklı bölgelerine Türk bayrakları asıldı.
     Adıyamanın Gölbaşı Kaymakamı ve Tut Kaymakam Vekili Ali Edip Budan da baba Mehmet Kayanı evinde ziyaret ederek, aile fertlerine başsağlığı diledi.
     Budan, burada yaptığı konuşmada, 10 günden bu yana yaşam mücadelesi veren polis memuru Kayanın iyileşeceğini beklerken, şehit olduğunu öğrendiklerini belirterek, aileye sabır diledi.
    
     -Bugün yıllık izne çıkacaktı-
    
     Baba Mehmet Kayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla son olarak Ramazan Bayramında görüştüğünü belirterek, Oğlum 7 yıldır polisti. En son bayramda görüştük. Eğer şehit olmasaydı bugün yıllık izne gelecekti. Ne yapalım. Allahtan başka tek güvendiğim oydu. O da şehit oldu. Ben felçliyim zaten, çalışamıyorum diye konuştu.
     Şehidin ağabeyi Mehmet Kayan ise olaya tepki gösterip, Bu onun işi değildi. Yanlış göreve gitti. Herkes görevini yapmıyor. Herkes görevini yapsa bu şeyler kimsenin başına gelmez dedi.
     Bu arada, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit polis memuru Kayan için son görev yeri Şanlıurfada akşam saatlerinde tören yapılacak.
     Şehit polis memuru Kayanın cenazesi, yarın memleketi Adıyamanın Tut ilçesinde cuma namazının ardından toprağa verilecek.
     Viranşehirde 2 Eylülde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan teröristlerden li ölü ele geçirilmiş, 1i yaralı yakalanmış, olayda 2 polis memuru ve 1 uzman çavuş ise yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER