Vilayetler Hizmet Birliği Olağanüstü Genel Kurulu

Vilayetler Hizmet Birliği Olağanüstü Genel Kurulu toplandı


ANKARA (A.A) - Vilayetler Hizmet Birliğinin Olağanüstü Genel Kurulu, valiler, il genel meclis başkanları ve üyelerinin katılımıyla toplandı.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vilayetler Hizmet Birliği Olağanüstü Genel Kurulu, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi Tesislerinde yapıldı.
     Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Alaaddin Yüksel, toplantıda Vilayetler Hizmet Birliğine ait vilayetler evi ve dinlenme tesislerinin işletmesinin, birliğin de ortağı olduğu Vilayetler Turizm ve Ticaret AŞ tarafından yürütüldüğünü belirtti.
     Ankarada bulunan Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi ile Vali Erdoğan Şahinoğlu Eğitim Tesisi ve İstanbuldaki İstanbul Vilayetler Evinin tadilat ve onarıma alındığını hatırlatan Yüksel, tadilat sürecinde kapalı kalan tesislerin şirket gelirlerine katkı sağlayamadığı gibi Birlik Encümenince alınan prensip kararı gereği tadilattan sonra ihtiyaç duyulan demirbaş ve tefriş malzeme alımlarının da şirket bütçesinden karşılanmasıyla şirkete yük getirdiğini vurguladı.
     Birlik merkezindeki hizmetlerin yürütülmesinde personel yetersizliği yaşandığına da değinen Yüksel, birlikte yeterli memur ve işçi olmaması nedeniyle çalışanların Vilayetler Turizm Ticaret AŞden personel takviyesi yapılarak giderildiğini ve bu nedenle şirkete ek bir mali yük geldiğini bildirdi.
     Yükselin konuşmasının ardından Genel Kurulda, Vilayetler Turizm ve Ticaret AŞnin sermayesinin artırılması hususunda birliğin hissesine tekabül eden payın ödenmesi maddesi oylanarak kabul edildi.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Vilayetler Hizmet Birliği Olağanüstü Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER