Velilere aile eğitimi

Velilere aile eğitimi


NİĞDE (A.A) - Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin velilerine, 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı kapsamında eğitim veriliyor.
     Uzman psikolog danışman rehber öğretmen Gülhan Başer Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel hedefin anne babanın örnek olma rolünü güçlendirmek, en genel hedefin ise anne baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     Aile eğitim programının ailelerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini destekleyen program olduğunu vurgulayan Şeker, şunları ifade etti:
     Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Anne ve babanın tüm çabası çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, onlara yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. Bir mesleği, bir rolü yerine getirmede birçok eğitim almak gerekir. Diğer mesleklerde deneme yanılma uygulayabiliriz ancak anne babalık mesleğinde deneme yanılmaların sonucu ciddi sorunlara sebep olabilir.
     Okul Aile Birliği Başkanı Musa Doğruer de modern yaşamın getirdiği zorluklardan birinin de çocukları çevrenin olumsuz koşullarından uzak tutarak yetiştirmek olduğunu belirtti.
     Günümüzde çocukların her türlü riske daha açık olduğunu aktaran Doğruer, Artık yalnızca öğretmenin çabasıyla eğitimin gerçekleşemeyeceği hepimizce bilinen bir gerçektir. Okulumuzda uygulanan bu programla aileler eğitime dahil edilmek suretiyle çocuklarına karşı daha olumlu tutum sergileyecek dedi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Velilere aile eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER