Vasiyeti üzerine mezarından alındı, Alanyada defnedildi

Vasiyeti üzerine mezarından alındı, Alanyada defnedildi -Geçen yıl Yozgatın Akdağmadeni ilçesindeki mezarlıkta defnedilen Alman kadın, yakınlarının, vasiyetinin Alanyada gömülmek olduğu şeklindeki başvurusu üzerine mezarından alı


ANTALYA (A.A) - Geçen yıl Yozgatın Akdağmadenindeki mezarlıkta defnedilen Alman kadın, yakınlarının, vasiyetinin Alanyada gömülmek olduğu şeklindeki başvurusu üzerine mezarından alınarak Alanyada toprağa verildi.
     Yozgatın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü beldesi mesire alanında 20 Mart 2011 tarihinde kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulundu. Ceset, kimliğinin tespit edilmesi amacıyla Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaklaşık bir buçuk ay hastane morgunda bekletilen kadının cenazesi, sahip çıkan olmayınca 4 Mayıs 2011 tarihinde İslami kurallara göre kimsesizler mezarlığına defnedildi.
     Defnedildikten yaklaşık 6 ay sonra kadının Alman vatandaşı Roswitha Marga Elisabeth Janecke (78) olduğu belirlendi. Bunun üzerine Janeckenin yakınlarına ulaşılarak ilçede gömüldüğü bildirildi. Yakınları, yılın bir bölümünü Alanyada geçiren Janeckenin Alanyada gömülmek istediği yönünde vasiyeti olduğunu, vasiyeti yerine getirmek istediklerini belirterek yetkililere müracaat etti.
     Ancak savcılık, cenazenin bir yıldan önce nakledilmesinin uygun olmayacağı yönünde karar verdi. Yakınları, geçtiğimiz günlerde yeniden savcılığa müracaat ederek, Janeckenin cenazesini alarak Alanyada defnetmek istediklerini bildirdi. Savcılığın izin vermesinin ardından Janeckenin mezarı açılarak cenazesi çıkartıldı. Janeckenin cenazesi, daha sonra özel bir firmaya ait cenaze aracıyla Alanyaya götürüldü.
     Janeckenin cenazesi, kızı Rosvita ile torunu Benjamin Janeckenin de katılımı ile Alanya Yabancılar Mezarlığına defnedildi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vasiyeti üzerine mezarından alındı, Alanyada defnedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER