Van Valiliği şehit yakınlarını Çanakkaleye gönderdi

Van Valiliği şehit yakınlarını Çanakkaleye gönderdi


VAN (A.A) - Valilik, merkeze bağlı köy muhtarları, gazi ve şehit ailelerinden oluşan 90 kişiyi, Çanakkale gezisine gönderdi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Vandan uçakla İstanbula, oradan da karayoluyla Çanakkaleye gönderilen gezi ekibinin, ilk olarak Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret ettiği bildirildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Ekip, Seyit Onbaşının görev yaptığı Rumeli Mecidiye Tabyalarını ziyaret etti. Daha sonra Şahindere Şehitliğine gidildi. Çanakkale Savaşında Mehmetçiklere destek olmak için sınır ötesinden gelerek, şehit olan askerlerin memleketlerinin isimlerinin yer aldığı alan ziyaret edildi. Alçıtepe köyündeki Salim Mutlu Müzesi gezildi. Kahraman Mehmetçiğin zaferinin timsali olan ve 253 bin vatan evladının anısına yaptırılan 40 metre boyundaki Çanakkale Şehitler Abidesi ziyaret edildi. Savaşta şehit olan ve isimleri tespit edilen Vanlı şehitlerin bulunduğu temsili mezarlığa karanfil bırakılarak dua okundu. 57nci Piyade Alayı Şehitliğinin ziyaretinin ardından gezi sona erdi.
     Öte yandan Çanakkale gezi programını organize eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Vali Münir Karaloğlunun desteğiyle gerçekleşen gezinin çok iyi geçtiğini söyledi.
     Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı İbrahim Köseoğlu ise Türkiyedeki kardeşlik ve çözüm sürecinin, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde neticelenmesini istediklerini kaydetti.
     Türk ve Kürt halklarının Çanakkalede omuz omuza savaştığını belirten Köseoğlu, Başbakanımıza, Van halkı adına teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun, ona güç versin. İnşallah bu süreç güzel şekilde sona erecek. Artık kan dökülmeyecek, insanlar ölmeyecek. Temennimiz bu dedi.
     Van Gaziler Derneği Başkanı Cafer Oğur da Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları görmek ve Çanakkale şehitlerini ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadasına gittiklerini ifade etti.
     Türkiyede kan dökülmesini istemediklerini anlatan Oğuz, Hiçbir ana ağlamasın. Hiç kimse bundan sonra acı çekmesin. Asker, polis, sivillerimiz ölmesin. Bunu Allahtan istiyoruz. Ezanımız susmasın, bayrağımız inmesin diye konuştu.
     Köseoğlu ve Oğur, geziye vesile olan Vali Karaloğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Valiliği şehit yakınlarını Çanakkaleye gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER