Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü

Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü -Kentte 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emirin isimleri, şehir merkezindeki iki caddeye verildi


VAN (A.A) - Vanda 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ile Cem Emirin isimleri, şehir merkezindeki iki caddeye verildi.
     Geçen yıl 9 Kasım günü yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde, Bayram Otelinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emirin isimleri, Van Belediyesinin yaptığı düzenleme ile caddelerde yaşatılıyor,
     Depremin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliği kapsamında, gazeteciler Yılmaz ve Emirin isimlerinin verildiği caddelerin açılışı yapıldı.
     Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, burada yaptığı konuşmada, 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde gazeteciler Yılmaz ve Emirin de aralarında bulunduğu 40 dolayında vatandaşın yaşamını yitirdiğini anımsatarak, ailelerine, basın camiasına ve Van halkına başsağlığı dileğinde bulundu.
     Depremde hayatını kaybeden iki basın şehidinin isminin bundan böyle kentteki iki caddede yaşatılacağını vurgulayan Abi, Biz yaşadıkça, Van var olduğu sürece bu arkadaşlarımızın isimleri de bu caddelerde yaşayacak dedi.
     Cem Emirin babası Mehmet Ali Emir, aradan bir yıl geçmesine rağmen Cemi kaybetmenin acısını halen yüreğinde hissettiğini bildirerek, Van Belediye Başkanlığının böyle bir düzenleme ile oğlumun adını caddeye vermesi bir nebze de olsa acımızı hafifletti. Ben oğlumu büyük bir ihmal sonucu kaybettiğimi düşünüyorum. Bu ihmaller yaşanmasaydı, belki o insanlar da orada yaşamını yitirmeyecekti. Biz bu ihmallerin hukuksal olarak mücadelesini veriyoruz ve bunu en üst düzeye taşıyacağız diye konuştu.
     Meslektaşlarını unutmayan ve isimlerini kentteki caddelerde yaşatan belediye meclisi adına Belediye Başkan Vekili Abiye teşekkür eden Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç de kamuoyunu aydınlatmak adına zor şartlarda, canı pahasına görev yapan gazetecilerin hatırlanmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.
     Açılışta, Yılmaz ve Emirin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı tabelaları gören Sebahattin Yılmazın eşi Gönül Yılmazın, göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.
     Açılışa Emirin kardeşi Kemal Emir ile Sebahattin Yılmazın çocukları Alperen ve kızı Ecemnur Yılmaz da katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER