Vanda bir polisin şehit edilmesi

Vanda bir polisin şehit edilmesi -Edremit konteyner kentte teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğanın cenazesi, Bitlisin Güroymak ilçesinde toprağa verildi


BİTLİS (A.A) - Vanın Edremit ilçesindeki konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğanın cenazesi, Bitlisin Güroymak ilçesinde toprağa verildi.
     Polis memuru Doğanın, teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit edildiği haberi, Güroymak ilçesine bağlı Değirmen köyündeki baba evini yasa boğdu.
     Sabah erken saatlerden itibaren Türk bayraklarının asıldığı baba evinde Doğanın cenazesini bekleyen yakınları ve köylüler, Kürtçe ağıtlar yakarak, terörü telin etti.
     Evin önünde bekletilen sağlık ekibi ise sinir krizi geçiren bazı yakınlarına anında müdahalede bulundu.
     Vanda düzenlenen törenden sonra karayoluyla memleketine gönderilen Doğanın Türk bayrağına sarılı naaşının baba ocağına getirilmesiyle yakınları Doğanın tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü ve Kürtçe ağıtlar yaktı.
     Daha sonra köy camisine götürülen şehit Doğanın cenazesi, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Değirmen köyü mezarlığında dualarla toprağa verildi.
     Törene şehit ailesinin yanı sıra Vali Veysel Yurdakul, AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda bir polisin şehit edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER