Vanda 155e yapılan ihbarlar

Vanda 155e yapılan ihbarlar -155 Polis İmdat hattına gelen asılsız ihbarlar, zaman zaman polisleri bile güldürüyor


VAN (A.A) - Vanda 155 Polis İmdat hattına gelen asılsız ihbarlar, zaman zaman polisleri bile güldürüyor.
     AA muhabirinin, Van Emniyet Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, geçen yıl yaklaşık 8 bin ihbarın yapıldığı ve bunlardan 2 bin 500ünün asılsız çıktığı 155 Polis İmdat hattı, birçok suçun önlenmesinde ve suçluların yakalanmasında önemli rol oynuyor.
     Özellikle kentte meydana gelen asayiş olaylarında vatandaşların sıklıkla başvurduğu telefon hattı, asılsız ihbarda bulunan kişiler tarafından da meşgul ediliyor.
     Geçen yıl yapılan asılsız ihbarlar arasında zaman zaman haber merkezinde görevli polisleri bile güldüren söylemler yer alıyor.
     Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılan asılsız ihbarların, yardıma gerçekten ihtiyaç duyan vatandaşların kendilerine ulaşamamasını engellediğine dikkati çekerek, hattı gereksiz yere meşgul eden kişilerin verilen hizmetin aksamasına neden olduğunu belirtti.
     Yapılan ihbarların yüzde 85inin asayiş, yüzde 14,8inin trafik, yüzde 0,2sinin ise şüpheli paket ya da terör olaylarıyla ilgili olduğunu bildiren yetkililer, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması ve hattı gereksiz yere meşgul etmemesi gerektiğini kaydetti.
     155 Polis İmdat hattını arayarak asılsız ihbarda bulunan kişilerin yaptığı ve kayıt altına alınan görüşmeler ise şöyle:
     Alo, polis mi- Evet. Burada hap satıyorlar. Orası neresi beyefendi. Eczane... ya da 155 Polis imdat buyurun. Ağabey polis mi- Evet. Ağabey burada 500e yakın ölü var. Ne var, ne var- 500e yakın ölü var, çabuk gelin. Aradığınız telefon görünüyor, burayı boşuna meşgul etmeyin. Ağabey 500 ölünün nerede olduğunu söyleyeyim mi- Söyle bakayım. Mezarlıkta...
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda 155e yapılan ihbarlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER