Vanda Aile Eğitimleri Programları Kapasite Geliştirme

Vanda Aile Eğitimleri Programları Kapasite Geliştirme Eğitimi


VAN (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Psikolojik Travma ve Krize Müdahale ve Eğitim ve Araştırma Derneği (PAYE) işbirliğiyle, Vandaki Hüsrevpaşa Konteynır Kentinde kurulan Travma Sonrası Aile Danışma Merkezinde, Aile Eğitimleri Programları Kapasite Geliştirme Eğitimi verildi.
     Eğitimlerle ilgili gazetecilere bilgi veren AÇEV Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kahyaoğlu, bu merkez ile deprem sonrası orta ve uzun vadede, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere, ailelere psikolojik rehabilitasyon ve psikososyal destek hizmetleri sunulması ve Türkiyede travma sonrası psikolojik destek ve müdahale alanında kapasite geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
     Kahyaoğlu, Van halkının yoğun ilgi gösterdiği Travma Sonrası Aile Danışma Merkezinde yaklaşık 360 çocuk ve yetişkinin bireysel terapi hizmetlerinden yararlandığını, saha çalışmaları ile 2 bine yakın kişiye bilgilendirme yapıldığını belirtti.
     Uzman ekiplerinin PAYE tarafından sunulan yoğun eğitim programını tamamladıktan sonra, 9 Nisan 2012 tarihinde hizmete başladığını ifade eden Kahyaoğlu, şöyle konuştu:
     Mobil ekibimiz tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını yürütürken, terapistlerimiz bireysel görüşmeler yapmaya başladı. Van halkının yoğun ilgi gösterdiği merkezde, yaklaşık 360 çocuk ve yetişkin bireysel terapi hizmetlerinden yararlandı. Saha çalışmaları ile 2 bine yakın kişiye bilgilendirme yapıldı. 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılan AÇEV Aile Eğitimleri Programları Kapasite Geliştirme Eğitimi 27 katılımcı ile gerçekleştirildi. Eğitime Vanda görev alan ve daha önce Anne Destek ve Baba Destek Programları eğitici eğitimleri alan rehber öğretmenler ve Van Travma Sonrası Aile Danışma Merkezi uzmanları katıldı. Eğitimlerde, AÇEV programlarının daha etkin kullanılması ve yaygınlaştırılması ile ilgili bilgilerin yanı sıra katılımcıların toplumsal cinsiyet rollerinin oluşumu ve etkileri, aile içi şiddetin tanımı, etkileri ve önlenmesi, çocuk ihmal ve istismarının tanımı ve önlenmesi, ayrımcılık yapmamak ve farklılıklara saygı göstermek için birey ve toplum düzeyinde yapılacaklar ele alındı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda Aile Eğitimleri Programları Kapasite Geliştirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER