Vana gece uçuşları

Vana gece uçuşları -Van Ferit Melen Havalimanında ilk kez uydu sistemleriyle uçakların indirilmesinin ardından, gece uçuşlarının da başlaması memnuniyetle karşılandı -Uçuş İşletme Müdürü Demirbağ: Güzel bir çalışmaya imza atma


VAN (A.A) - Sıtkı Yıldız / Cemal Aşan - Türkiyede ilk kez uydu sistemiyle uçakların indirildiği Vanda, gece uçuşlarının başlaması büyük bir memnuniyetle karşılandı.
     Van Ferit Melen Havalimanında ilk kez uydu sistemleriyle uçakların indirilmesinin ardından, gece uçuşlarının da başlaması vatandaşları sevindirdi.
     Acil işlerinin olmasına rağmen uçak bulamadıkları için bir sonraki günü beklemek zorunda kalan vatandaşlar, gece uçuşlarının başlamasıyla bu sıkıntıdan kurtuldu.
     Türkiyede ilk defa uygulanan uydu aracılığıyla uçak inişini Vana gerçekleştiren Sun Express, bunun yanında kente gece uçuşlarını da ilk başlatan firma oldu.
     Uçuş İşletme Müdürü Kaptan Kazım Demirbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firma olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde, güzel bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün desteğiyle belirlenen program kapsamında, pilotların eğitildiğini ve uydu sistemiyle ilgili eğitimden geçirildiklerini kaydeden Demirbağ, şöyle konuştu:
     Sun Express olarak biz de uçuşlarımızı başlattık. Van havalimanı yüksek araziye kurulmuş. Kullanılan uydu sistemi de, dünya genelindeki dağlık alanlara kurulu alanlara iniş için kullanılmakta. Türkiyede bunu ilk defa Vana gerçekleştirdiğimiz uçuş ile gerçekleştirdik. Daha önceleri hava koşullarının olumsuzluğu nedeniyle, birçok seferimiz iptal oluyor ya da başka bir kente yönlendiriliyorduk. Şimdi uydu sistemi sayesinde, zeminin iniş için uygun olması iniş için yeterli olacaktır. Yani bu sistemle, uçuş iptallerinde büyük azalma yaşanacak.
    
     -Yolcu memnuniyeti arttı
    
     Vana ilk gece uçuşunu yapan ve uydu sistemi ile uçağı indiren Kaptan Mehmet Baykurt ise, Van havalimanının riskli bir bölgede bulunduğunu, bu nedenle uydu sisteminin çok güvenli olduğunu söyledi.
     Gece uçuşlarıyla, yolcu memnuniyetinin de arttığına dikkat çeken Baykurt, şunları ifade etti:
     Vana ilk gece uçuşumu yaptım. Şirket olarak da 10 gün önce ilk uçuşumuzu gerçekleştirdik. Daha önceden gündüz şartlarında uçuşlarımızı gerçekleştiriyorduk. Ama ilk kez uydudan aldığımız sinyallerle, belirli noktalarda, belirli irtifa ve süratlerde, yaklaşık olarak minimumlarda, 200-300 fit civarına alçalarak pisti gördüğümüz yerde, inişimizi tamamlıyoruz. Bu bize çok büyük bir avantaj sağlıyor. Daha önce düşük görüş şartlarında, diğer meydanlara taybord ediyorduk. Yeni sistemle bu durum azalıyor ve yolcu memnuniyeti artıyor. Şirketin kazancıysa daha üst düzeye çıkıyor. Vanın bir tarafı göl olmasına rağmen meydanın diğer tarafı dağlarla kaplı. Dolayısıyla alçalmak için oldukça riskli bir bölge. Yaşanan olumsuz tecrübelerden dolayı şirketimiz bu yeniliği uygun gördü.
     Sivil havacılığın onayı ile aralık ayından bu yana uçuşlara başladıklarını anımsatan Baykurt, gece şartlarında, havanın bulutlu olduğu durumlarda, pistin inmeye ve kalkışa uygun olduğu her şartta, Vana uçuşların süreceğini bildirdi.
     Baykurt, Vandan öğlen saatlerinde, karşılıklı uçuşların olduğu bir kente vatandaşların gidip işlerini bitirdikten sonra, gece uçuşlarıyla tekrar dönebileceğini belirtti.
    
     -Bu uçuş olmasa gidemeyecektim
    
     Öte yandan Şemdinlide askerlik yapan ve geçirdiği kaza sonucu ayağı kırılan Haydar Değerli, gece uçuşu olmazsa İstanbula gidemeyeceğini söyledi.
     Değerli, İstanbula gidiyorum. Bir kaza geçirdim. Ayağımda kırık nedeniyle ameliyat oldum. İlk kez gece uçacağım. Güzel bir duygu. Bu uçuş olmasa belki gidemeyecek, burada zor durumda kalacaktım. Uçuşun uydu aracılığı ile olması da güzel diye konuştu.
     İlk kez gece Vanda uçağa bindiğini belirten Uğur Özbilge de, Çok memnun kaldım. Akşam biletimi aldım. Acil işim çıkmıştı. İstanbula gitmem gerekiyordu. Bilet için internete baktım ve gece bilet olduğunu görünce çok şaşırdım. Yarına bilet alacaktım. Ama uçuşu görünce hemen aldım dedi.
    
     Muhabir: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Vana gece uçuşları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER