Valilik yemekhanesinden beyaz ekmek kaldırıldı

Valilik yemekhanesinden beyaz ekmek kaldırıldı -Giresun Valiliğinin yemekhanesinde beyaz ekmek yerine tam buğday unu ekmeği ve kepekli ekmek servis edilmeye başlandı


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliğinin yemekhanesinde beyaz ekmek yerine tam buğday unu ekmeği ve kepekli ekmek servis edilmeye başlandı.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın beyaz ekmek yerine tam buğday unundan doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla kampanya başlattığını anımsattı.
     Kampanyayı Giresunda yürütmeye başladıklarını ve beyaz ekmeği ilk olarak kendi yemekhanelerinden kaldırdıklarını ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu uygulama kaymakamlıklarımızda da olacak. Ekmeğin israfının önlenmesiyle beyaz ekmeğin de bir tarafa bırakılarak tamamen buğday unlu ve kepekli ekmeğe yönelme güzel bir olay. Bu zamana kadar bunun gerçekleşmemesi gecikmiş bir durum. Ancak beyaz ekmeğin azaltılması hangi zamanda olursa olsun, olması gereken bir uygulamaydı. Vatandaşlara tavsiyem beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ve kepekli ekmek tüketsinler. Ben yaklaşık 5 yıldır beyaz ekmek yemiyorum ve kepekli ekmek daha faydalıdır diyorum.
    
     -Fırıncılardan kepekli ekmek isteği-
    
     Vali Şahin, Giresundaki fırıncılardan yüzde 50 oranında kepekli veya saf buğday unundan yapılmış ekmek üretmelerini isteyeceğini belirterek, İl genelinde 176 fırın var. Bu fırınlarımızın her birini uyarmak suretiyle bu konuyu arz edeceğiz. Bu isteğimiz emir şeklinde olmayacak. Bütün fırıncılarımızın buna iştirak edeceğine inanıyorum. Emirle de olabilir ancak arzu ve isteğimizi bildireceğiz. Gelecek zamanlarda belki emre de çevirebiliriz dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Valilik yemekhanesinden beyaz ekmek kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER