Vali Yüksel, Başkent Platformu üyelerini kabul

Vali Yüksel, Başkent Platformu üyelerini kabul etti


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Bir şehrin hangi yüksek potansiyelleri olursa olsun takım oyunu oynamayan şehirlerin entelektüel bir dünya şehri olması söz konusu olamaz dedi.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara Valisi Alaaddin Yükseli makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, Vali Yüksel, ulusal ve uluslararası yarışlarda her şehrin rekabet pozisyonlarını belirlemesi ve stratejik hedeflerini somut olarak tespit etmesi gerektiğini belirterek, bunun yegane yolunun kentin kanaat önderlerinin ortak akılda buluşması ve takım çalışması yapmasından geçtiğini ifade etti.
     Bir şehrin hangi yüksek potansiyelleri olursa olsun takım oyunu oynamayan şehirlerin entelektüel bir dünya şehri olması söz konusu olamaz diyen Yüksel, Ankaranın hak ettiği hedeflere kararlılıkla yürüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Bilişim Vadisi ve teknoparklarla başkentin bir bilim ve sanayi merkezi olması, çağdaş eğitimle buluşması, başkent turizminin hak ettiği yerlere gelmesi, tarımın çeşitlendirilmesi, uluslararası fuar ve kongre merkezleri konularında, elimizden geleni yapıyor ve sivil toplum kuruluşlarından da destek bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyorum ve onları toplumun demokratik enerjileri olarak görüyorum. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliğini daha da geliştirmiş bir Ankara, hedeflerine daha çabuk ulaşacaktır.
     Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt da platform olarak Ankarada olumlu gelişmeleri takdir ederek, olumsuz faaliyetlere karşı hukuk çerçevesinde demokratik hakların kullanılması hususunda vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesini sağlamayı, böylece daha kaliteli, verimli, daha çağdaş hizmet alabilen ve hizmet verebilen bireylerin yaşadığı bir başkent öngörüsü ve hedefi ile yola çıktıklarını belirtti.
     Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretin sonunda tarihi vilayet binasını gezerek Vali Yüksel ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi
    
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Vali Yüksel, Başkent Platformu üyelerini kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER