Vali Yazıcı:

Vali Yazıcı: -Yozgat merkezde saniyede 12 litre 32 derece sıcak su çıktı. Jeotermal zenginliği değerlendireceğiz


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kent merkezde saniyede 12 litre 32 derece sıcak su çıktığı, jeotermal zenginliği değerlendireceklerini söyledi.
     Yazıcı, Anadolu Ajansı (AA) Yozgat Büro Müdürlüğünü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Yozgatta jeotermal kaynak bakımından sevindirici gelişmeler yaşandığını belirtti.
     Bu kaynağı değerlendireceklerini ifade eden Yazıcı: Yozgat merkezde saniyede 12 litre 32 derece sıcak su çıktı. Jeotermal zenginliği değerlendireceğiz. Cezaevi mevkinde en son yaptığımız sondaj çalışmaları sonrasında çıkan bu suyu kentimizde bayan ve erkek havuzları yaparak kullanmayı düşünüyoruz. Etrafına yapılacak sosyal tesislerin de ilimize önemli katkıları olacak dedi.
     Suyun yüzme havuzu için ideal olduğunu vurgulayan Yazıcı, Yapılacak tesislerin çevreye duyarlı, profesyonelce olmasını istiyoruz. Bu konuda çalışma başlattık diye konuştu.
     Yozgatta turizmi çeşitlendirip, jeotermal zenginliği değerlendirmek istediklerini vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:
     Yozgatta çıkan jeotermal kaynakları ekonomi alanında değerlendirmek istiyoruz. Jeotermal bizim turizmdeki kozumuz. Yurt dışında yaşayan hemşehrimiz oldukça fazla. Bu insanlarımız tatil için farklı kentlere gidiyor. Yapacağımız tesislerle onların hem memleket hasreti gidermelerini hem de Yozgata katkı sunmalarını amaçlıyoruz. Sorgun, Çavlak, Sarıkaya ve Yerköy için ayrı ayrı planlarımız var. Yerimiz hazır, suyumuz hazır diyerek yatırımcıları çekmemiz gerekiyor. Komisyonumuzu oluşturduk. Komisyonumuz termal sularımızla ilgili çalışmalar yapıyor.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER