Vali Tuna, BİSİADın sohbet toplantısına katıldı

Vali Tuna, BİSİADın sohbet toplantısına katıldı -Biga, ileride bir cazibe merkezi olacaktır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneğinin (BİSİAD), 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlediği, kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı.
     Tuna, burada yaptığı değerlendirmede, Çanakkale 2015 çalışmaları, Çanakkale 2023 vizyonu, 2013 ve devamında yapılacak yatırımlar, yapılan yatırımların dağılımı, Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) faaliyetleri, Çanakkale ve Bigada kurulacak yeni okul ve üniversitelerin sosyo ekonomik katkıları hakkında bilgi verdi.
     İhracata yönelik yeni pazarlara yönelme konusunda gayret gösterilmesini ve 2013 yılının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin belirten Tuna, 2014 yılında yerel seçimlerin yapılacağını anımsattı.
     2023 vizyonunda iki önemli unsur görüyoruz. Tanıtım ve ihracat anlamında ülkemiz büyük hedefler koydu diyen Tuna, İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak, Gayri Safi Milli Hasıla açısından dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girmek gibi hedefler var. Biz ilimizdeki üniversite sayısını en az 3e, Çanakkale olarak kişi başı gelirimizi 30 bin dolara çıkartmalıyız. Sağlık hizmetlerinde önemli bir noktaya gelmeliyiz. Çanakkalenin geleceğinde üniversiteler olmalı. İlimizin konaklama alt yapısını ve yatak kapasitesini en az 3-4 katına çıkartmalıyız dedi.
     Tuna, 2015 yılının iyi değerlendirildiğinde tanıtım ve turizmin canlanması açısından büyük fırsat olacağını bildirdi.
     Bigalı iş adamlarından çalışmalara katılmalarını isteyen Tuna, onların düşünce ve önerilerine önem verdiğini kaydetti. Çinde 7-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak gıda fuarına 100 iş adamı ile gitmenin, birlikte hareket etmenin sağlayacağı avantajları anlatan Tuna, bu geziye iş adamlarının katılmasını istedi.
     Bigayı, sanayide markalaşmış ürünleri ile dünya standartlarında üretim yapan, insana, doğaya ve çevreye saygılı, üniversitesi ile güçlü geleceğe doğru yürüyen modern bir ilçe olarak tanımlayan Tuna, Bigayı, tarih ve turizm açısından potansiyeli yüksek bir ilçe olarak değerlendirdi.
     Tuna, Eğitim ve bilimi ön sıraya koymalı. Üniversiteye sahip çıkmalıyız. Bigamız sanayi ve ticaret bakımından gelişmiş durumda. Biga ileride bir cazibe merkezi olacaktır diye konuştu.
     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık da yabancı diller yüksek okulu hizmet binasının ilçede yapılmasını talep etti.
     İki bölümde 380 öğrencinin hazırlık sınıfını Çanakkalede gördüğünü ifade eden Palabıyık, Binayı Bigada iki katlı 26 derslikli ve 900 metrekare alan üzerine inşa edersek, öğrencilerimizi bir yıl Çanakkalede değil de Bigada misafir etmiş olacağız. Maliyeti ise 500 bin lira. 18 Martta temelini atarsak Eylülde hizmete açarız diye konuştu.
     Vali Tuna, yabancı diller yüksek okulu hizmet binasının yüzde elli maliyetini karşılama sözü verdi.
     BİSİAD Akademia eğitim birimine katılan üniversite son sınıf öğrencilerine Pratik Ofis Programları eğitimi sertifikalarının verilmesinin ardından Vali Tuna, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Ünalın açtığı Umut Kafenin açılışına katıldı.
     Toplantıya, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İçdaş temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile iş adamları katıldı.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Vali Tuna, BİSİADın sohbet toplantısına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER