Vali Tekinarslan muhtarlarla bir araya geldi

Vali Tekinarslan muhtarlarla bir araya geldi


AĞRI (A.A) - Vali Mehmet Tekinarslan, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.
     Tekinarslan, Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki toplantıda, Ağrıda son yıllarda bazı alanlarda atılımın gerçekleştirildiğini söyledi.
     Sağlık, eğitim, güvenlik, adalet gibi konularda kente yatırım yapıldığını belirten Tekinarslan, "Üniversitemiz hızlı şekilde Ağrıya ve ülkeye hizmet vermeye başladı. Standartların yükseldiğini görünce doğal olarak vatandaşımız daha fazla hizmet istiyor" dedi.
     Köy yollarının asfaltlandığını anlatan Tekinarslan, "Sıcak kaplama asfalt yolun bir kilometresi 160-170 bin liraya mal oluyor. Elimizdeki kaynağı biliyorsunuz. Köylerimize yol yapma imkanımız yok. Merkezde bitirdiğimiz yollar var, başlayıp da bitiremediğimiz yollar var. Bazı ana grup köy yolumuz var. Bunların hepsini plan dahilinde yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
     Son dönemde eğitime de önem verildiğini belirten Tekinarslan, şunları kaydetti:
     "10 yılda derslik sayımız yüzde 100 arttı. Öğretmen sayımız arttı. Okullarımızın donanım standardı yükseldi. Buna rağmen hala eğitimle ilgili sorunlarımız var, öğretmen sayımız yetersiz, okul binalarımızın iyileştirilmesi gerekiyor. Eğitim materyalinin artırılmasına ihtiyaç var. Bunların da farkındayız."
     Tekinarslan, yeni devlet hastanesinin yapımıyla tedavi hizmetlerinde de sıkıntının aşılacağını vurguladı.
     Toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Cemil Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Vali Tekinarslan muhtarlarla bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER