Vali Özden Amasya Üniversitesine ziyaret

Vali Özden Amasya Üniversitesine ziyaret


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Amasya Üniversitesini ziyaret etti.
     Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ile bir araya gelen Öz, üniversitenin akademik ve fiziki gelişmeleri hakkında bilgi aldı.
     Öz, burada yaptığı açıklamada, Amasya Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek, Amasya Üniversitesinde fiziki altyapı, sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel çalışmalar bazında önemli projelerin yapılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Amasya Üniversitesinin yaşadığı bu olumlu gelişmelerin Amasyanın sosyal ve kültürel yönden kalkınmasının yanı sıra ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor dedi.
     Rektör Orbay ise Amasya Üniversitesinin güç geçtikçe büyüdüğünü ve gücüne güç kattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Amasya Üniversitesi ailesi olarak, mevcut akademik ve idari kadromuz, üniversite gençliğimiz, fiziksel altyapımız ve araştırma kapasitemiz gibi pek çok parametreyi dikkate alarak, öncelikli olarak Amasya ilinin eğitim, sağlık, kültür, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularına odaklanmış durumdayız. Bu amaca yönelik olarak, üniversitemizin ilgili birimleri ile kamu - kurum kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içerisinde önemli mesafeler kaydettik. Bu anlamda Sayın Valimiz Abdil Celil Öze yüksek öğretime göstermiş olduğu ilgi alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Özden Amasya Üniversitesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER