Vali Kolat Divriğide

Vali Kolat Divriğide -Kolat, Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması toplantısının yapılacağı ilçede incelemelerde bulundu


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Ali Kolat, Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması toplantısının yapılacağı Divriği ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Kolat, ilk olarak Kaymakamlık Toplantı Salonunda yerel idarecilerle, Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Buluşması toplantısı öncesi hazırlıkları konuştu. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi Kolat, yaptığı açıklamada, 16-18 Haziranda Divriğide yapılacak toplantının, hazırlıklarını yerinde incelemek için ilçeye geldiklerini bildirdi.
     Divriğinin bugüne kadarki en büyük organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade eden Kolat, toplantı öncesi alınacak tedbirleri ve yapılacak çalışmaları yerel idarecilerle görüşeceklerini söyledi.
     Kolat, daha sonra Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını gezdi. Tarihi yapı etrafındaki çevre düzenlemesi hakkında yetkililerden bilgi alan Kolat, Cürek köyünde de incelemelerde bulundu.
     Öte yandan Vali Kolat, Kangal ilçesindeki Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Vali Kolat Divriğide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER