Vali Koçdemir, STKlarla bir araya geldi

Vali Koçdemir, STKlarla bir araya geldi -Vali Koçdemir: (2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği) Son yıllarda yapılan organizasyonları kıyasladığımızda biz başarılı sayılabilecek bir bütçeyi Eskişehire kazandırmış olduk


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, (2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği) Son yıllarda yapılan organizasyonları kıyasladığımızda biz başarılı sayılabilecek bir bütçeyi Eskişehire kazandırmış olduk dedi.
     Vali Koçdemir, Eskişehir Polis Evinde sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir araya geldiği toplantıda, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği hazırlıkları kapsamında bilgi alışverişinde bulundu.
     Kültür başkentliği için Eskişehire verilecek bütçenin belli olduğunu dile getiren Vali Koçdemir, Ankarada yapılan görüşmelerde diğer başkentleri örnek gösterdiklerini ifade ederek, Dolayısıyla bize ayrılan bütçe kadar konuşabiliriz. O bütçeyi dikkate almadan planlama yapıp, proje aldığımızda boş yere umut vermiş olurduk ve bazı hazırlıklarda lüzumsuz yere olurdu. Tabi ki ilgili yerlere projelerimizi izah edeceğiz, ikna edeceğiz ama önümüzde bir çerçeve var, bu çerçevenin olması çok şeyi değiştiriyor diye konuştu.
     2011 yılının eylül ayından itibaren ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Koçdemir, şöyle devam etti:
     Bu çalışmalarda, başta Eskişehirdeki STKlar olmak üzere her kesimin çok büyük katkılarını gördük. Son yıllarda yapılan organizasyonları kıyasladığımızda biz başarılı sayılabilecek bir bütçeyi Eskişehire kazandırmış olduk. Şu an yola çıkarken aklımızdan geçen bütçenin yüzde 75-80ni üzerinde mutabakat kalındı ama bu iş burada kalacak demek değil. Biz şehir olarak iyi bir performans ortaya koyarsak geri kalan kısımını da alabiliriz. Onun için iyi bir başlangıç yapmamız lazım. Şu anda mart ayının sonuna kadar olan süreci, önemsiyoruz. Burada ne var, hep Ankarada yapılan resmi Nevruz kutlamaları, Eskişehirde yapılacak. Bunun yanında Eskişehir Atatürk Stadyumunda olimpiyatlarda olduğu gibi görkemli bir açılış yapılacak. Ayrıca mahallelerde bunu destekleyen küçük faaliyetler olacak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı içerisindeki bazı müzik toplulukları da Eskişehirde program yapacak. Bunların yanında Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyonkarhisardan gelecek olan kültür, sanat toplulukları, bu ayda beli konularda programlar yapmalarını arzu ediyoruz. Nisan, mayıs, özellikle de eylül, ekim aylarında yoğun etkinlikler gerçekleştireceğiz.
     Koçdemirin konuşmasının ardından katılımcılar, yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşlerini paylaştı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vali Koçdemir, STKlarla bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER