Vali Karaloğludan inci kefalini koruma çağrısı:

Vali Karaloğludan inci kefalini koruma çağrısı: -Balığın kendi neslini muhafaza etmek için verdiği mücadeleye insanımızın saygı duymasını öğretmeliyiz


VAN (A.A) - Van Gölündeki tek balık türü olan inci kefalinin korunması ve bilinçli avlanması çağrısında bulunan Vali Münir Karaloğlu, Balığın kendi neslini muhafaza etmek için verdiği mücadeleye insanımızın saygı duymasını öğretmeliyiz dedi.
     Van Gölünde yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin korunması ve bilinçli avlanması ile ilgili Vali Karaloğlu başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.
     İnci kefalinin üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında av yasağı koordinasyonunu sağlamak için bir araya geldiklerini belirten Karaloğlu, av yasağının polisiye tedbirlerle sağlanmaya çalışılmasının doğru olmadığını söyledi.
     Balığın kendi neslini muhafaza etmek için verdiği mücadeleye insanımızın saygı duymasını öğretmeliyiz diyen Karaloğlu, bunu, başta çocuklar olmak üzere tüm halka anlatmak gerektiğini ifade etti.
     Karaloğlu, geçen yıl yapılan toplantılar kapsamında çeşitli tedbirler alındığına değinerek, şöyle konuştu:
     Tüm çabalara rağmen geçen yıl 200 ton balık yakalamış ve imha etmişiz. Yazık, günah. Eğer biz bunu bilinçli şekilde tüketmeye devam etmezsek, bir müddet sonra bu balığın neslini ortadan kaldırırız. Daha alacağımız çok mesafe var. Onu bu masanın etrafında oturan mülki idare amirlerimiz, belediyemiz, tarım teşkilatımız, jandarmamız, polisimiz, bütün kamuoyu, özel sektör ve vatandaşımız ile el ele vererek yapacağız.
     Van Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Bitlis Vali Yardımcısı Akif Bektaş, Van Gölüne kıyısı bulunan ilçelerin kaymakamları, Van Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, Van Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ve bazı kurum müdürlerinin katıldığı toplantı, Karaloğlunun konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin - Emre Ilıkan / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vali Karaloğludan inci kefalini koruma çağrısı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER