Vali Güzeloğlu, iş dünyasıyla buluştu

Vali Güzeloğlu, iş dünyasıyla buluştu


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersinin 2023 hedefine hazırlandığını bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzeloğlu hafta sonu buluşmaları kapsamında Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) sanayicilerle kahvaltıda bir araya geldi.
     Kentte yaşanan gelişmelerin özel sektör odaklı yaşandığına işaret ederek, ilin son 2 buçuk yılda önemli başarılara imza attığını ifade eden Güzeloğlu, kentin Türkiye genelinde örnek bir konuma ulaştığını belirtti.
     Daha iyisini istemek ve elde etmek bir zorunda olduklarını dile getiren Güzeloğlu, Her alanda ülkemizin ilk 10 kenti arasında yer alan Mersin, sürdürülebilir kalkınma açısından da ilk 5 kente referans etmektedir. 2023 hedeflemesi doğrultusunda ülkemizin belirleyici konumuna ulaşması için herkese görevler düşmektedir. Uluslararası alanda önemli bir kent hüviyeti kazanan Mersin, ülkemizin 2023 hedeflemesine emin adımlarla yürümesine önemli katkılar sağlamaktadır. İlimiz 2023 hedefine bu düşüncelerle hazırlanmaktadır. Kalkınmanın öncüleri özel sektör ve girişimcilerimizdir. Girişimcilerimizin önünü açmak da kamunun görevidir dedi.
     Göreve geldiği günden bu güne Tırmıldan Erdemli Sanayi Sitesine kadar tüm üretim merkezlerine gittiğini anlatan Güzeloğlu, kazanımların yapılan özverili çalışmaların ardından geldiğine işaret etti.
     Çalışmalarla birlikte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerinden elde edilen sonuçlara göre Mersinin istihdam şampiyonu olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     OSB istihdamın arttırılmasında önemli bir rol oynamıştır. Mersin açısından büyük önem taşıyan MTOSB, kendine yetebilecek bir konuma gelmiştir. Öte yandan, kalkınmanın toplumun tüm kesimini kapsadığı bu dönemde ilimizde önemli açılımlar sağlanmıştır. Ancak önemli olan elde edilen kazanımları sürdürebilmektir. Amacımız da budur. Yaptığımız geziler ve temaslar sonrasında ilimize ilk gelen kruvaziyer gemisinin ardından, 2012 yılı sonuna kadar 11 gemi daha Mersine gelecek. Yaşanan olaylara olumluya dönük düşünce açısıyla yaklaşmak gerek. Çünkü kruvaziyerin Mersin ile buluşması önemlidir. Daha da önemlisi kruvaziyer turizminin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Çalışmalarımız da bu yönde tüm hızıyla sürmektedir.
     MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, Güzeloğlunun Mersine geldiği ilk günden itibaren hafta sonu buluşmaları ile sanayicilerle bir araya geldiğini anımsatarak, bu durumun üreticilere heyecan kattığına vurguladı.
     OSB içerisinde yer alan MTOSB Endüstri Meslek Lisesinin Güzeloğlu sayesinde faaliyete geçtiğini, hatta okulun açılması için gerekli dosyaları bizzat kendisinin Milli Eğitim Bakanlığına sunduğunu bildiren Tekli, Yine Valimiz sayesinde Şişecam sponsorluğunda okulumuza ek olarak 24 derslikli bir bina ve 3 mesleki eğitim atölyesi yapılacak. Valimizin bizlere verdiği enerjiyle 3. bölgemizi ilan etmek üzereyiz. Şu anda söz konusu bölgemize 80in üzerinde müracaat var. Çevre illerin gözü Mersinde. Önemli başarıların elde edilmesinde bizlere öncülük eden Valimize teşekkür ediyorum diye konuştu.
     OSB içerisinde üretim yapan sanayicilerin sorunlarını dinleyen Güzeloğlu, kısa bir süre sonra tekrarlanacak olan toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin de yer alacağını, böylelikle sorunların daha kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşturulabileceğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Güzeloğlu, iş dünyasıyla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER