Vali Güvenç, iftar etkinliklerine katıldı

Vali Güvenç, iftar etkinliklerine katıldı -Vali Celalettin Güvenç: Allah bu topraklarda akan kanı durdursun


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar ve Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit Aileleriyle Muharip Gaziler için verilen iftar programlarına katıldı.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, ilk olarak Her gün bir okulda, 30 gün boyunca iftar programı kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulundaki iftar yemeğine katıldı.
     Daha sonra Diyanet İşleri Vakfı tarafından Şehit Aileleri ve Muharip Gaziler için verilen iftar yemeğine geçen Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, hayatlarını kaybeden şehitlere Allahtan rahmet diledi.
     Bu topraklarda akan kardeşkanının durması temennisinde bulunan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Bu aziz mübarek günde en büyük niyazımız, Allah bu topraklarda akan kanı durdursun. Başka anaların ağlamasını önlesin. Biz diyoruz ki bölüşemeyecek bir şey yok, şu gök kubbenin altında hiçbir insanın diğerine üstünlüğü yoktur. Şu güzelim ülke 70 milyona değil, 100 milyon insana da yeter. Yeter ki akıllı olalım, birbirimizi sevelim, birbirimize anlayış gösterelim. İnsanlar arasında herhangi bir fark olmadığını üstünlüğün ancak ilimde, bilgide, insanlara hizmette olduğunu bilelim.
     Şehit yakınları ve gazilere Allahtan sabır dileyen Vali Güvenç, şehit yakınları ve gazilerin dualarının makbul olduğunu dile getirerek; onlardan ülke için, ülkede akan kardeşkanının durması ve çocuklarımızın bu acıları yaşamaması için dua etmelerini istedi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Vali Güvenç, iftar etkinliklerine katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER