Vali Cerrahın yer fıstığını tanıtma çabası

Vali Cerrahın yer fıstığını tanıtma çabası -Osmaniye Valisi Cerrah: Yer fıstığının tanıtımına hanımlar el atmadığı için bir arpa boyu yol alamadık. Ben yer fıstıklı baklava olmazsa inatla yemiyorum


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yörede yaygın olarak üretilen yer fıstığının tanıtımında kadınların desteğini isteyerek, Ben yer fıstıklı baklava olmazsa inatla yemiyorum dedi.
     Vali Cerrah, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kadın Çiftçiler Yarışıyor projesi kapsamında Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde bu yıl 10uncusu gerçekleştirilen il finalinde yöresel ürünlerin önemine değindi.
     Cerrah, Osmaniyeli hanımların çok çalışkan olduklarını belirterek, yer fıstığının tanıtımı için destek beklediğini söyledi.
     Yer fıstığının sanayi ürünü olması için çalışmalar yaptıklarını, son zamanlarda zeytinin tanıtımı için de gayret sarf ettiklerini anlatan Cerrah, şöyle konuştu:
     Yer fıstığı için 4 yıldır uğraşıyorum. Ama tanıtımına hanımlar el atmadığı için bir arpa boyu yol alamadık. Onun için ben sizden söz bekliyorum. Bundan sonra eşiniz eve baklava getirirken eğer Osmaniye yer fıstığından yapılmış baklava getirmiyorsa eve sokmayacaksınız. Bu kadar pastahanemiz var yer fıstıklı baklavayı bir türlü yapmıyorlar, inat ediyorlar. Sanki yer fıstığından elde edilecek para benim cebime girecek. Ben daha çok inat ediyorum yer fıstıklı baklava olmazsa inatla yemiyorum. Sizden bu konuda da söz bekliyorum. Gittiğiniz her yerde yer fıstıklı baklava yiyeceksiniz ve bunu hediye olarak götüreceksiniz.
     Fıstığın tanıtımı konusunda Gaziantepin örnek alınmasını isteyen Cerrah, şöyle devam etti:
     GaziAntepe gidin cevizli baklava bulamazsınız. Baklavanın esas maddesi cevizdir. Annelerimiz, ninelerimiz cevizli yapardı. Türk toplumu cevizli baklavaya alışıktır. Ancak cevizden sonra hamurun içine en çok yakışan Osmaniye yer fıstığıdır. Ben bunu erkeklerle paylaştım ancak bu güne kadar başarılı olamadım.
     Sağlık açısından zeytin yağını tavsiye den Cerrah, Türkiyenin en kaliteli zeytin yağının Osmaniyede olduğunu ve hanımların evlerinde başka yağ kullanmamasını rica etti.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise tarımda kadınların büyük rolü olduğunu, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin yüzde 10unun kadınlardan oluştuğunu belirtti.
     Yarışmada 7 kişi arasında merkeze bağlı Kazmaca köyünden Hasret Lök il birincisi oldu. İlk 3e giren kadın çiftçilere altın ve çeşitli hediyeleri Vali Cerrah ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal tarafından verildi.
     Birinci olan Hasret Lökün 17 Nisanda Kayseride düzenlenecek bölge finalinde Osmaniyeyi temsil edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Vali Cerrahın yer fıstığını tanıtma çabası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER