Vali Aksoy:

Vali Aksoy: -AGORADA Toplantısı Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmazın katılımlarıyla ilimizde gerçekleştirilecek


SAMSUN (A.A) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Üyesi, Vali Hüseyin Aksoy, Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından her yıl farklı konu başlıkları çerçevesinde iki kez yapılan AGORADA toplantılarının 2012 yılının ikinci toplantısının, OKAnın ev sahipliğinde, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazın katılımı ile Samsunda gerçekleştirileceğini duyurdu.
     Vali Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, toplantı hakkında bilgi verdi.
     Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmazın katılımlarıyla beraber 18-19 Ekim 2012 tarihlerinde Samsunda OKA ev sahipliğinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde Avrupa Birliği Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından her yıl farklı konu başlıkları çerçevesinde iki kez yapılan AGORADA toplantılarının 2012 yılı ikinci toplantısı gerçekleştirilecektir diyen Aksoy, şöyle devam etti:
     İki yıl önce yine aynı yerde OKA tarafından düzenlenen 25-26 Ekim 2010 tarihlerinde Mirroring EU and Turkish Rdas seminerinin düzenlenmesinin ardından önemli bir EURADA organizasyonu daha OKAnın ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Toplantıya katılımı beklenen kurumlar arasında Türkiyeden Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcileri, OKA Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu üyeleri ile bölgemizde bulunan üniversitelerinin temsilcileri ve Belçika, Polonya, İngiltere, İtalya, İspanya, Hollanda ve Finlandiya başta olmak üzere Avrupa Birliğinin çeşitli ülkelerinden EURADA Yönetim Kurulu Üyesi 19 kalkınma ajansının temsilcileri, Yürütme Kurulu üyesi 11 kalkınma ajansının temsilcileri, Hollanda Industriebank LIOF ile EURADA Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Antoine Platen EURADA Genel Direktörü Christian Saublens yer almaktadır. Toplantıya ayrıca Türkiyenin 26 kalkınma ajansının genel sekreterleri, uzman personeli ve Bölge Kalkınma İdarelerinin temsilcileri katılacakdır. Uluslararası saygınlığı olan birçok Kalkınma Ajansı yöneticisinin deneyimlerini paylaşacağı ve Konferans içinde bildiri sunacakları bu toplantının ana teması, bölgesel yenilik sistemleri olup konferansın başlığı Bölgesel İnovasyon Stratejisinin Uygulanması: Bir Adım Sonrası dır. Bu kapsamda İnovasyonun Mekansal Ruhu: Bölgesel Boyut, Bölgesel İnovasyon Sisteminin Geliştirilmesi, İnovasyon İçin Kanunların Düzenlenmesi, Bölge İçi ve Bölgelerarası Bilginin Akışı ve Yayılması, İnovasyon Politika ve Uygulamalarından Örnekler, Girişimcileri ve Firmaları Destekleme gibi oturumlar gerçekleştirilecektir.
     Oturumların her birinde konusunda uzman, Türkiyeden ve AB kurumlarından katılımcıların konuşmacı olacağını, oturumların iki gün boyunca bölgedeki paydaşlara sunulacağını belirten Aksoy, toplantı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:
     Oturumlarda inovasyon ve yenilik yapma kapasitesinin bölgelerin ekonomisi ve daha genel anlamda bölgesel kalkınma için ne anlama geldiği, bölgelerin bu anlamda neler yapabileceği ve özellikle kalkınma ajansları gibi yerel kurumların bu anlamda nasıl roller alacağı, hangi alanlarda etkin olacağı gibi inovasyonun kurumsal boyutlarının yanı sıra mekansal boyutları da tartışılacaktır. İnovasyonun yalnızca ekonomik yenilik boyutu olan bir kavram olmadığı, bununla birlikte toplumsal ve kamu alanında da yeniliğin önemi ve böylece yaratılacak değerin, bölgelerin kalkınmasında oynayacağı rol konferans esnasında tartışılacak konu başlıkları arasında yer alacaktır. Bu kapsamlı toplantıya ev sahipliği yapmanın memnuniyetiyle, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER