Vali, Yörük Beyi seçildi

Vali, Yörük Beyi seçildi -Mersin Valisi Güzeloğlu, düzenlenen Yörük Şöleninde Yörük Beyi seçildi


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orman Bölge Müdürlüğü ile Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Yörük Şöleninde, Yörük Beyi seçildi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Güzeloğlu, Mezitli ilçesi Kuyuluk Tabiat Parkı Çamlık Mesire Alanında düzenlenen şölende yaptığı konuşmada, hayvancılığa daha fazla kaynak aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Orman Bölge Müdürlüğünün örnek çalışma yaparak Türkiyede bir ilke daha imza attığını belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Otlatma planında Türkiye ilk defa koyun ve keçilerin orman varlığını tehdit etmediğini, bunların ormanları tüketmediğini, doğru yönetildiği zaman aslında ormanı da koruyacak Yörüklerimiz ile işbirliği içerisinde olduğumuzu ortaya koyduk. Birçok meselede olduğu gibi Mersin bu konuda da ilki başardı. Hazırlanan Otlatma Planı yürürlüğe girdi. Bununla birlikte yaylalar ile ormanlarda koyun ve keçilerimizin hem yemlenmesi, hem de otlatılması mümkün olacak.
     Şölende Yörük Beyi seçilen Güzeloğlu, davul-zurna eşliğinde halay çekti. Kurulan kıl çadırları ziyaret eden Güzeloğlu, ayrıca vatandaşların sorunlarını da dinledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Vali, Yörük Beyi seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER