Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer: "Vakıfçılığın temelinde hayır duygusu, insan sevgisi ve ona hizmetle Hakka hizmet edileceği düşüncesi ön plandadır"


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vakıflar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Tamer, vakıfların Selçuklularda ve özellikle Osmanlı Devletinde toplumun kültür, sosyal ve ekonomik hayatında önemli bir yer edinmiş dini, sosyal ve hukuki müesseseler olduğunu belirtti.
     Vakıf eserlerinin çağları aşarak toplumun ihtiyaçlarını karşıladığını ve yaraları sardığını ifade eden Tamer, şunları kaydetti:
     "Vakıf eserleri, eğitim, ilim, sağlık, bayındırlık gibi birçok farklı alanda önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Ecdadımız bu hayırlı işleri yapmanın yanında onları koruyup ayakta tutacak, devamlılığını sağlayacak tedbirleri de almıştır. Bu eserler bugünlere kadar ulaşmış ve günümüz insanının da istifadesine sunulmuştur. Vakıfçılığın temelinde hayır duygusu, insan sevgisi ve ona hizmetle Hakka hizmet edileceği düşüncesi ön plandadır."
     Vakıf eserlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Tamer, şöyle devam etti:
     "Hem geçmişimize duyduğumuz saygı hem de gelecek nesillere olan görevimiz gereği kültür ve tarihimizin en önemli hazineleri olan vakıflarımıza ve vakıf eserlerine sahip çıkarak bunlara yenilerini kazandırmak hepimizin ortak mesuliyetidir. İmanımızın ve insana duyulan sevginin nişanesi olan vakıflar ve vakıf eserleri insanın insana hatta insanın tüm canlılara sunabileceği hizmetin en güzel numuneleridir. Bu düşüncelerle "Vakıflar Haftası" dolayısıyla yapılacak etkinliklerin, milletimizde vakıf şuurunun gelişmesine vesile olup, vakıf kurumunun geleceğe sağlıklı bir şekilde aktarılmasının sağlamasını temenni eder, tüm hemşehrilerimize vakıf çalışanlarımıza selam ve sevgilerimi sunarım."
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER