Vakıflar Genel Müdürü Ertem:

Vakıflar Genel Müdürü Ertem: -5 yıl önce çıkan Vakıflar Yasasına bugün baktığımızda yeni kurulan vakıfların işleyişine kolaylık getirdiğini görüyoruz


SAKARYA (A.A) - Vakıflar Genel Müdürü ve Vakıf Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem, 5 yıl önce çıkan Vakıflar Yasasının yeni kurulan vakıfların işleyişine kolaylık getirdiğini söyledi.
     Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Osmanlıdan intikal eden bütün vakıfların temsilcisi olduğunu anlattı.
     Vakıflar Genel Müdürlüğünün Türkiyenin Milli Emlaktan sonra en büyük gayrimenkul stokuna sahip olduğuna dikkati çeken Ertem, gayrimenkulleri en verimli ve olumlu şekilde değerlendirmek için azami gayret sarf ettiklerini bildirdi.
     Kendilerine intikal eden gayrimenkul ve gelirlerin vakfın amaçları doğrultusunda kullanıldığını ifade eden Ertem, Bu, bazen hazır elde edilecek yapı da olabilir veya bir arsa halinde olup da onu yatırıma dönüştürüp kira elde etmeye müsait alan da olabilir diye konuştu.
     Vakıfların kendi inisiyatifiyle karar alabildiğine dikkati çeken Ertem, 5 yıl önce çıkan Vakıflar Yasasına bugün baktığımızda yeni kurulan vakıfların işleyişine kolaylık getirdiğini görüyoruz. Yasadan önce gayrimenkul alıp satamıyorlardı, şimdi rahatlıkla alıp satabiliyorlar. Şirket kurarken vakıflar genel müdürünün onayı gibi çeşitli izinler gerekiyordu, bunlar kaldırıldı ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Vakıflar Genel Müdürü Ertem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER