Üzümlüde el emekleri görücüye çıktı

Üzümlüde el emekleri görücüye çıktı


ERZİNCAN (A.A) - Üzümlü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslara katılan kursiyerlerin çalışmalarından oluşan geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.
     Üzümlü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Nalbant, Üzümlü Fatih İlköğretim Okulundaki serginin açılışında, kurslara yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.
     2011-2012 eğitim-öğretim yılında 79 genel kurs açtıklarını ifade eden Nalbant, Budama, dikiş nakış, arıcılık, bağlama gibi 18 mesleki kursun yanı sıra okuma yazma kursu da açtık. Kurslarımıza bin 57 kadın, bin 230 erkek olmak üzere toplam 2 bin 287 kursiyer katıldı. Kursiyerlerden 137si kadın 306sı erkek olmak üzere toplam 443 kişi sertifika aldı dedi.
     Belediye Başkanı Sami Sertadım da Halk Eğitimin Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarını takdir ettiğini ifade ederek, Halk eğitimi insanlarımız arasında toplu yaşama, dayanışma, yardımlaşma, birlikte çalışma, anlayış ve alışkanlığını kazandırır. Yıllardır verdikleri bu emeklerin sonunda çok değerli işler ortaya çıkarmışlardır diye konuştu.
     Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ilk 2 yılı geri ödemesiz, 15 bin liraya kadar faizsiz kredi verdiğini anımsatan Kaymakam Davut Sinanoğlu ise mezun olan kursiyerlere iş kurmalarını tavsiye etti.
     Konuşmalardan ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.
     (YB-ÖND)
<< Önceki Haber Üzümlüde el emekleri görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER