Üzüm Çarşısının çatısının kaldırılması planı

Üzüm Çarşısının çatısının kaldırılması planı -Belediye Başkanı Günaydın: -"Esnafımızla konuyu istişare ettik. Üzüm Çarşısının üst örtüsü kaldırılsa da daha güzelini yapmayı taahhüt ediyorum"


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Esnafımızla konuyu istişare ettik. Üzüm Çarşısının üst örtüsü kaldırılsa da daha güzelini yapmayı taahhüt ediyorum" dedi.
     Günaydın, Antalya Anıtlar Kurulunun, çatısının tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle kaldırılacağı belirtilen Isparta Üzüm Çarşısı esnafını ziyaretinde yaptığı konuşmada, esnafın, çarşının kaldırılmasını istemediğini söyledi.
     Esnafın derdinin kendi derdi olduğunu, konuyla ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Günaydın, "Üzüm Çarşısının üst örtülü halini esnafımız ve halkımız benimsedi. Burası ile ilgili olarak proje hazırlanıyor. Çarşının üst örtüsünün kaldırılması noktasında tebligatta da bulunuldu. Ancak ben seçimlerden önce halkım ne istiyorsa ben onu yaparım demiştim. Esnafımız burasının hemen yıkılmasını istemiyor, yeni bir proje uygulanıncaya kadar en azından mevcut durumun korunmasını talep ediyor" diye konuştu.
     Durumun hukuksal boyutunun da bulunduğunu dile getiren Günaydın, şöyle konuştu:
     "Esnafımızla konuyu istişare ettik. Üzüm Çarşısının üst örtüsü kaldırılsa da daha güzelini yapmayı taahhüt ediyorum ancak üst örtü için bir masraf yapılmış. Burada da bir maddi kaybın olmamasını istiyorum. Çıkacak her maddi konuda tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunuyor. Bu konuda hassasiyetim var. Esnafımızla birlik ve beraberlik içerisindeyim. Zaman içerisinde burasıyla ilgili bir çözüm oluşturacağız ve olumsuzluğu ortadan kaldıracağız."
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üzüm Çarşısının çatısının kaldırılması planı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER