Uzmandan karne tavsiyesi

Uzmandan karne tavsiyesi -Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Dr. Yulaf: Ebeveynler, çocuklarının başarılı gördükleri yönlerini göz önünde bulundurarak, olumlu geri bildirimlerde bulunmalı


TEKİRDAĞ (A.A) - Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Dr. Yasemin Yulaf, ebeveynlerin, çocuklarının başarılı gördükleri yönlerini göz önünde bulundurarak, olumlu geri bildirimlerde bulunması gerektiğini belirtti.
     Yulaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karne alıp yarı yıl tatiline girecek olan çocuklar için, tatili doğru değerlendirmenin çok önemli olduğunu söyledi.
     Karne sonrası ebeveynlerin, çocuklarının başarılı gördükleri yönlerini göz önünde bulundurarak, olumlu geri bildirimlerde bulunmaları gerektiğini belirten Yulaf, Ebeveynler, çocuklarına senenin ilk yarısını başarıyla geçirdiklerini söylemeli. Senenin ilk yarısında derslerde zorlanan çocuklara ise bu durumu sık sık yüzüne vurmadan, bazen insanların bazı konularda zorlanabileceği ancak denedikçe ve zamanla daha iyi sonuçlar elde edilebileceği söylenebilir dedi.
     Yulaf, tatilde çocukların dinlenip, hoş vakit geçirmelerine izin verilmesinin doğru bir karar olacağını ifade ederek, şu tavsiyelerde bulundu:
     Çocukların öğretmenleri yarıyıl tatili için ödev vermişse, günün belli saatlerini ödevlerini yaparak geçirmesi uygun olacaktır. Bunun için, tatil başlangıcında çocuklarıyla beraber 15 günlük bir program yapıp o program doğrultusunda ilerlemeye çalışmak, tüm ödevi tatil başında yapmaktan veya hepsini tatilin sonuna bırakmaktan daha doğru olur. Böylece hem çocuk günlük programını bilir hem de ebeveynler ödevlerin yetişememe ihtimalinin kaygısına girmez.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Uzmandan karne tavsiyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER