Uzman psikologdan ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde farklı

Uzman psikologdan ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde farklı yöntem -Kütahyada, Uzman Psikolog Dr. Yoşumaz, depresyon ve panik atak gibi bazı ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde, bilinçaltına Kurandan ayetler ve tasavvuf musikisi terapis


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Kütahyada yaşayan Uzman Psikolog Dr. Kamil Yoşumaz, depresyon ve panik atak gibi bazı ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde, insanların bilinçaltına Kurandan ayetler ve tasavvuf musikisi terapisini geliştirerek, yüzde 80 oranında başarı sağladığını bildirdi.
     Dr. Yoşumaz, AA muhabirine, bilinçaltı mesajlarıyla tedavi yöntemi diye bilinen subliminal tekniklerini kullanarak çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
     Subliminalin yönteminin yurt dışında ürün pazarlama tekniklerinde ve bazı olumsuz davranışları yaptırmak amacıyla da kullanıldığını belirten Dr. Yoşumaz, bu yöntemde, insanın fark edemediği komutlar ve istenilen davranışı yaptırmanın, asıl ulaşılmak istenen amaç olduğunu anlattı.
     Dr. Yoşumaz, bilinçaltına mesajların, görüntü, ses ve sembollerle empoze edilebildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     İnsan, aynı temel imgelere sahiptir. Bir çocuk, dünyanın hangi bölgesinde doğarsa doğsun anne kalıbında yaşama gelir. Ancak kendi annesiyle ilişkiye başladıktan sonra kişisel farklılıkları gün yüzüne çıkar. 2006 yılında bu bilgilerden yola çıkarak bir çalışma başlattım. Bilinçaltına verilen mesajlarla insanlar yönlendirilebiliyor. Bunu çeşitli ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde kullanmaya çalıştım. İnsanlara, bireysel özelliklerini fark ettirmeden bu tedaviyi uygulayabileceğimi belirledim.
    
     -Hamileler ve epilepsi hastalarına uygulanamıyor-
    
     İnsanların bilinçaltında gizlediği duygu ve düşüncelerin daha sonra gün yüzüne çıkarak onları olumlu veya olumsuz etkileyebildiğini vurgulayan Dr. Yoşumaz, Kuran okunurken insanın iç dünyasında oluşabilen ahengin bazı ruhsal rahatsızlıkların tedavisine katkı sağlayabileceğini belirlediğini anlattı.
     Dr. Yoşumaz, bundan yola çıkıp Kurandaki şifa ayetleri ve tasavvuf musikisini birleştirme yöntemiyle terapi kayıtları hazırladığını dile getirerek, bunları hastalarının isteği doğrultusunda onlara uyguladığını söyledi.
     Kişiye, kulaklık aracılığıyla belirli zaman dilimlerinde kayıtları dinlettiğini anlatan Dr. Yoşumaz, şunları kaydetti:
     2006 yılından bu yana yaptığım araştırmalar sonucu bazı ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde bir noktaya ulaştım. Kuran ve tasavvuf musikisini kullanarak oluşturduğumuz kayıtları dinleyen depresyon, panik atak, stres bozuklukları, dikkat ve öz güven eksikliği rahatsızlıkları bulunan kişilerde yüzde 80 oranında başarı sağladık. Yüzde 80, hiç yadırganmayacak bir başarıdır. Ancak bu yöntem, hamilelere ve epilepsi hastalarına uygulanamıyor.
     Dr. Yoşumaz, bilgisayar programlarıyla çalışan yöntemi, depresyon, panik atak gibi rahatsızlıkları bulunanların güvenle tercih edebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Uzman psikologdan ruhsal rahatsızlıkların tedavisinde farklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER