UÜde bilgilendirme toplantısı

UÜde bilgilendirme toplantısı -Rektör Prof. Dr. Dilek: -Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında eylül-mart ayları arasında toplam 63 etkinlik düzenlendi


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında eylül-mart ayları arasında toplam 63 etkinlik düzenlendi dedi.
     Prof. Dr. Dilek, UÜ Veteriner Fakültesi Dekanlığında üniversitedeki çalışmalar hakkında düzenlediği basın toplantısında, kurumlarına özgü bir sistemle çalışanları elektronik ortam üzerinden yönetime ortak ettikleri öneri merkezini açtıklarını ve bunu etkili bir şekilde kullanmaya devam ettiklerini söyledi.
     İlk 6 ayda 204 olan öneri sayısının, ikinci 6 ayda 373e yükseldiğini belirten Dilek, UÜ Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri adında üniversitemize özgü bir platform oluşturarak inovasyona ve disiplinler arası işbirliğine yönelik çalışmaları teşvik etmek, üniversitemizde yürütülen çalışma ve laboratuvar imkanlarını kamu ve sanayide paydaşlarımıza tanıttık dedi.
     Dilek, kentten oluşturdukları platforma yoğun bir ilgi oluştuğunu kaydederek, şöyle konuştu:
     Kurum dışından sanayi, kamu kuruluşlarını, meslek odalarını ve belediyeleri temsilen yaklaşık 300 kişi bu etkinliğe katıldı. Kurum içinden yaklaşık 900 akademisyen bu etkinliğe aktif katılım sağladı. 405 poster sunumu yapıldı. 2. bilgilendirme ve Ar-Ge Günlerine daha büyük hedefler ile hazırlanıyoruz. Etkinlik kapsamındaki panel ve çalıştayların kapsamı artacak. Yurt içi ve yurt dışından etkili isimler davet edilecek. Çevre üniversiteler ve sanayi bölgeleri de etkinliğin içine çekilecek. Yurt içi ve dışından bazı kuruluşlar ile düzenleme de stratejik ortaklıklar kurulacak. Etkinliğin somut çıktısı olarak Bosch ile Mühendislik Fakültemiz, May Tohumculuk ile Ziraat Fakültemiz yeni Ar-Ge projeleri başlatmışlardır.
    
     -Üniversite ve Sanayi İşbirliği-
    
     Prof. Dr. Dilek, ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında 17 Martta bir dizi etkinlik düzenlendiğini, etkinliklerde UÜ ve ULUTEKin tanıtımının yapıldığını ve üniversite sanayi işbirliği konusunda önemli isimlerle konunun tartışıldığını söyledi.
     Sektörel protokoller yaparak işbirliği alanlarını genişlettiklerini ifade eden Dilek, BUSİAD, KOSGEB, SÜTAŞ, Öztimurlar, Yeşilova, BESAŞ, Kapalı Cezaevi gibi birçok kurum ve kuruluşla ortak proje, işbirliği protokolü imzalandı ve uygulama başladı dedi.
     Dilek, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında pek çok etkinlik düzenlendiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
     Mete Cengiz Kültür Merkezinin hizmete açılmasıyla, kampüs içinde çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Bunların hepsi halka açık ve ücretsizdi. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında eylül-mart ayları arasında toplam 63 etkinlik düzenlendi. Dünyaca tanınmış Suna Kan, İdil Biret, Gülsin Onay, Tuluyhan Uğurlu gibi sanatçılarımızı yeni kültür merkezimizde dinledik, onlarla sohbet fırsatı bulduk. Etkinliklerin bir kısmını Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle yaptık. Çocukları bilim ve üniversiteyle tanıştırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak başlattığımız Çocuk Üniversitesi büyük ilgi gördü. Bu projede onlarca ilköğretim öğrencisi üniversitemiz laboratuvarlarında uygulamalı eğitim olanağı elde etti.
     Dilek, eğitimin kalitesini artırmaya yönelik faaliyetler, Farabi Değişim Programı ve akıllı kart projesi, öğrencilere yönelik faaliyetler gibi pek çok alanda çalışma yürüttüklerini kaydetti.
     Toplantının ardından, basın mensuplarına Veteriner Fakültesi laboratuvarları, eğitim fakültesi müzik ve resim atölyeleri gezdirildi. Prof. Dr. Dilek, burada çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
    
     Muhabir: Umut Özgan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber UÜde bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER