Üstün yetenekli öğrenciler, sanatçılarla buluşacak

Üstün yetenekli öğrenciler, sanatçılarla buluşacak -Akademi Edirne, 288 üstün yetenekli öğrenciye 6 ay boyunca sanat eğitimi verecek -Edirne Valisi Duruer: -Amacımız, üstün yetenekli öğrencileri tespit edip, yeteneklerini, vi


EDİRNE (A.A) - Akademi Edirne, 288 üstün yetenekli öğrenciye 6 ay boyunca sanat eğitimi verecek.
     Edirne Valisi ve Akademi Edirne Başkanı Hasan Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce lise ve üniversite öğrencisi arasından değişik yarışma, etkinlik ve çalışmalarla seçilen üstün yetenekli öğrencilere atölye eğitimi vereceklerini söyledi.
     Üstün yetenekli öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirmesini amaçladıklarını ifade eden Duruer, şöyle konuştu:
     Edirne Akademi adı altında yetenekli 288 öğrenciyi her ay yazar ve sanatçılarla buluşturacağız. Öğrenciler, edebiyat, düşünce, iletişim, güzel sanatlar, tiyatro ve sinema atölyelerinde her ay karikatüristler, şairler, yazarlar, ressamlar, gazeteciler ve oyuncularla bir araya gelecek. 6 ay sürecek atölye çalışması kapsamında öğrencilerle eğitim verecek.
     Amacımız, üstün yetenekli öğrencileri tespit edip, yeteneklerini, vizyonlarını daha da geliştirmelerine olanak sağlamak.
     Vali Duruer, akademinin Halk Eğitim Merkezinde iki gün sonra düzenlenecek törenle çalışmalarına başlayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üstün yetenekli öğrenciler, sanatçılarla buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER