Uşak İl Genel Meclisi

Uşak İl Genel Meclisi -TKDK yetkilileri, il genel meclisi üyelerine AB desteklemeleri hakkında bilgi verdi


UŞAK (A.A) - Uşak İl Genel Meclisinin nisan ayı üçüncü toplantısı yapıldı.
     Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzunun başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uşak İl Koordinatörlüğünde görevli Uzman Şahin Saraç, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) Kırsal Kalkınma Programı kapsamında tarımsal alanda sağlanan hibe destekleri hakkında bilgi verdi.
     Meclis başkanı Uzun, sunumun ardından yaptığı konuşmada IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hazırlanacak projelere verilecek hibe destekler ile modern tarıma geçişin hızlanacağını belirterek, şunları kaydetti:
     IPARD Kırsal Kalkınma Programı kapsamında tarımsal projelere yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği sağlanıyor. Uşak olarak bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekir. İlimizde 2012 yılı içinde yapılanmış durumda olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, kurulduğu günden bu güne tanıtım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde ilimizde tarım ve kırsal kalkınma alanında birçok proje hazırlanacak. Hazırlanan projelere sağlanan hibe destekleri ile de önemli ekonomik kazanımlar sağlanacaktır. Modern tarımın vazgeçilmez bir unsur olduğu günümüzde, AB destekli böyle bir hibe programının yürütülüyor olması önemli bir fırsat.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak İl Genel Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER