Urugaylı foklar Gaziantepte şova hazırlanıyor

Urugaylı foklar Gaziantepte şova hazırlanıyor -Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesine Uruguaydan getirilen 3 gösteri foku, şov yapacak -Hayvanat Bahçesi Müdürü Özsöyler: -Türkiyede hiçbir hayvanat bahçesinde olmayan


GAZİANTEP (A.A) - Zeynep Yücetaş - Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesine, Uruguaydan getirilen 3 gösteri foku, ziyaretçilere her gün şov yapacak.
     Burç Ormanları içerisinde 1 milyon metrekare alan üzerinde kurulu Hayvanat Bahçesi, yeni gelen hayvan türleriyle zenginleşiyor. 300e yakın tür ve 7 bine yakın hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi şimdi de 2 dişi ve 1 erkek gösteri fokuna kavuştu.
     Meksikadan getirilen özel bakıcısı nezaretinde günde 12 saat eğitilen foklar, bahçedeki gösteri havuzunun tamamlanmasıyla birlikte temmuz ayından itibaren konuklara gösteri sunacak.
     Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uruguay Hayvanat Bahçesinden 3 fok getirdiklerini ve şu an karantina bölgesinde tuttuklarını, karantina süreleri dolduktan sonra fokları barınak ve havuzlarına bırakacaklarını bildirdi.
     Fokların gösteri havuzunun ve 600 kişilik seyirci platformunun yapımının sürdüğünü ifade eden Özsöyler, şunları aktardı:
     Karantina süresi bitecek. Ondan sonra esas yerleri olan havuza alacağız. Orada gösteri yapmaya başlayacaklar. Meksikadan şov yapacak bakıcısını da beraber getirdik. 6 kişilik grup halinde hayvanlarını beslenmelerini, şovlarını ve bakımını üstlenecekler. Uruguaydan 1,5-2 aya kadar 2 dişi, 2 erkek fok daha getireceğiz. Bunlar dönüşümlü olarak şovlar yaparak ziyaretçilere mutlu anlar yaşatacak.
    
     -Yunuslar ve foklarla çocuklara terapi de yaptıracağız
    
     Türkiyenin en büyük, Avrupanın ikinci hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesinde su memelileri portföyü geliştirdiklerini ifade eden Özsöyler, 4 fok daha getirmeyi düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:
     Türkiyede hiçbir hayvanat bahçesinde olmayan su memelileri portföyü geliştiriyoruz. Yunus ve penguen de getirmeyi düşünüyoruz. Yunuslar ve foklarla özellikle çocuklara terapi de yaptıracağız. Çocukların büyük ilgisini çekeceğini umuyoruz. Ziyaretçi sayımızı da artıracağız. Türkiyede ilk defa Gaziantep Hayvanat Bahçesinde fok bulunuyor, diğer hayvanat bahçelerinde su memeleri de yok. Bu yıl sonunda 3,5 milyon ziyaretçi hedefliyoruz.
     Özsöyler, bu yıl bahçeye 4 su samuru, karınca yiyenler, armadillolar ve tapirler de geleceğini bildirdi.
    
     -Norveçten özel yem, İskenderundan deniz suyu geliyor
    
     Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli de karantina bölümüne aldıkları 3 fokun günde 12 saat bakıcısı tarafından özel eğitildiğini bildirdi.
     Fokların yemlerinin özel olarak Norveçten ve ilaçlarının Amerikadan getirildiğini belirten Keretli, Deniz suyunu da İskenderun ve Mersinden getirtiyoruz. Suları özel ayrıca yemleri de çok özel. Bakıcısı günün 12 saatini burada geçiriyor. Günde 6-8 defa özel besleniyorlar. Şu anda karantina bölümündeler, en yakın zamanda diğer bölüme geçirilecek. Orada ziyaretçilere gösteri yapacaklar dedi.
     Keretli, fokların gösteri yapacağı 212 metrekarelik havuzun 480 ton su aldığını, dünyada bu büyüklükte başka bir gösteri havuzu bulunmadığını ifade etti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Urugaylı foklar Gaziantepte şova hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER