Urmiye heyetinden VATSOya ziyaret

Urmiye heyetinden VATSOya ziyaret


VAN (A.A) - Urmiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kiyamarz Keyhanfar, beraberindeki heyetle Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlunu makamında ziyaret etti.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği ve VATSOnun ortaklaşa düzenlediği Van 3. Turizm Fuarına katılan Keyhanfar, beraberinde Başkan Yardımcıları Hossein Pashayi, Asdolreza Mehdizade ve üyeleriyle VATSOyu ziyaret etti.
     Görüşme sonrası Nadiroğlu başkanlığında gerçekleştirilen, Kapıköy-Razi Sınır Kapısının son durumunun ele alındığı toplantıya geçildi.
     Toplantının açılışında konuşan Nadiroğlu, Türkiye ile İranın iki dost ve kardeş ülke olduğunu, ancak ABDnin İrana uyguladığı ambargodan dolayı son yıllarda ticari ilişkilerinin sekteye uğradığını belirtti.
     İran ile yapılan ticareti çok önemsediklerini vurgulayan Nadiroğlu, Kapıköy-Razi Sınır Kapısı sizin kadar, bizim için de çok önemli. Biz kendi tarafımızdan yolların yapılmasını sağladık. Kapıköy Sınır Kapısını da önümüzdeki birkaç ay içinde revize edilmesini sağlayacağız. Ancak sizin tarafınızdaki yolu birkaç yıldan beridir bir türlü bitirilememesi sınır ticaretine darbe vuruyor dedi.
     Keyhanfar ise, toplantıdan konuşmaktan ziyade sonuç almak istediklerini belirterek, İran olarak Türkiye ile ilişkilerimize emniyet vermek ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. İran devriminden önce de Türkiyeyi kendimize dost ve kardeş olarak görmüşüz. Türkiye ile dil, din ve geleneklerimizden gelen çok derin bağlarımız var. Buraya geldiğimizde kendimizi yabancı hissetmiyoruz diye konuştu.
     Türkiyenin 25 yıl öncesine göre ekonomisini ve iktisadını çok ilerlettiğini, kendilerinin de bununla gurur duyduklarını ifade eden Keyhanfar, Kapıköy-Razi Sınır Kapısının her iki ülke için önemli gördüklerini söyledi.
     Toplantıda yaşanan sorunları İran ve Türkiyedeki yetkililere ulaştırmak için ikisi İranlı 4 kişilik bir komisyon oluşturuldu.
     VATSO Protokol Salonunda düzenlenen toplantıya VATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Kantarcıoğlu ile yönetim kurulu üyeleri Serdar Orhun, Erdoğan Gökhan, Metin Abi, Hacı Tugay, çok sayıda sınır ticaretiyle uğraşan esnaf, sanayici ve tüccar katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Urmiye heyetinden VATSOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER